fbpx

Mojo Lens: pametne kontaktne leče za razširjeno resničnost

Pametne kontaktne leče Mojo Lens

S kontaktnimi lečami Mojo Lens se nam bodo pred očmi izpisovala SMS-sporočila oziroma informacije o opazovanem objektu. Kot bi živeli v znanstvenofantastičnem filmu.

Bolj kot navidezna resničnost (VR) se zadnje čase omenja razširjena resničnost (AR). To je možnost, da zraven resničnega sveta opazujemo tudi digitalne elemente, ki se nam narišejo pred očmi in so umeščeni v okolje. Tehnologijo s pridom uporabljajo pisci znanstvenofantastičnih filmov in serij, trenutno najboljši približek pa so Microsoftova očala HoloLens. To pa se utegne spremeniti s prihodom pametnih kontaktnih leč Mojo Lens, ki bodo povsem preskočile fazo očal in razširjeno resničnost prikazovale neposredno na očesnem zrklu.

Pametne kontaktne leče Mojo Lens bodo izrisale tisto, kar bomo želeli
Pametne kontaktne leče Mojo Lens bodo izrisale tisto, kar bomo želeli.

Mojo Vision je na sejmu CES 2020 prestavil prototip pametne kontaktne leče z zaslonom ločljivosti kar 14.000 pik/palec (ppi). Pred očmi se nam bodo izpisovale preproste informacije, odvisno od tega, kaj bomo želeli videti. Ne da bi pogledali na telefon, bomo videli, po kateri poti nas pelje navigacija, kako dobra je restavracija, proti kateri gledamo, oziroma celo to, katere ovire imamo pred seboj. Prve osebe, ki naj bi te leče uporabljale, so ravno slabovidni posamezniki. Šele pozneje naj bi prišle v roke preostalih potrošnikov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mojo.vision

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!