Moonolith: monument zvezdam in Luni na Ljubljanskem gradu

Po uspešnem enomesečnem gostovanju na Trgu republike v decembru 2015 se Moonolith 21. marca seli na Ljubljanski grad. Interaktivna instalacija, ki je ob vsaki postavitvi drugačna, bo tako pripeljala Luno in zvezde naravnost med nas.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Grajsko dvorišče, Ljubljanski grad, Ljubljana

Vstopnina

Vstop je prost.

Moonolith je interaktivni monument za javni prostor, ki na svoji površini odslikava Luno in konstelacije zvezd. Je monument, posvečen urbanemu sprehajalcu. Je poklon temni tvari, praznini, vmesnemu prostoru, hitrosti, času in njegovemu minevanju.

PREBERITE ŠE: Odprta kuhna 2017: peta sezona gurmanskih dogodivščin

Ob interakciji z ljudmi postane površje Moonolitha odzivno svetlobno in zvočno glasbilo, v fazi mirovanja pa je skulptura, ki z gibanjem svetlobe in zvokov predstavlja prostor umiritve in razmisleka. Umetniški vodja Martin Bricelj Baraga je posebej za Ljubljanski grad razvil dnevno interaktivno različico Moonolitha, ki se odziva na premike ljudi skozi zvočni sistem surround sound. Instalacijo bo otvoril koncert francoskega glasbenega producenta in umetnika Erica Raynauda – FRACTION, avtorja zvočne podobe Moonolitha.

Dodatne Informacije

Več informacij:
motamuseum.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!