Moški preoblikoval nakupovalni voziček v invalidskega – in osupnil svet

Invalidski voziček, izdelan iz nakupovalnega vozička

Človeška kreativnost nedvomno ne pozna meja. To dokazuje tudi dobrosrčni ustvarjalec invalidskega vozička, ki je sestavljen iz sestavnih delov nakupovalnega vozička. Dokazal je vsem, kako enostavno je mogoče izdelati funkcionalen invalidski voziček, ki bo gibalno oviranim osebam olajšal življenje.

Doma izdelani invalidski voziček je nova rešitev za gibalno ovirane osebe, ki nimajo dovolj denarja, da bi si privoščile navaden invalidski voziček.

Za domiselnim izdelkom stoji oblikovalec Apichai Inthutsingh, ki želi ljudem pokazati, kako enostavno je mogoče izdelati funkcionalen invalidski voziček.

Inthutsingh je zasnoval dve različici prevoznega sredstva. Prva je namenjena osebam, ki se lahko poganjajo brez pomoči oskrbnika. Druga je izdelana tako, da zahteva pomoč družinskega člana ali negovalca.

Voziček je zelo lahek, vodoodporen in enostaven za prevažanje. Za izdelavo je oblikovalec potreboval nakupovalni voziček in nekaj dodatnih pripomočkov (manjša košara, blazine in ročna zavora), ki pripomorejo k varnejši in udobnejši vožnji.

S projektom je začel na Tajskem, ker naj bi bilo tam število gibalno oviranih oseb visoko. Starejši ljudje nimajo energije, da bi si pomagali, njihovo število pa narašča. Stanje ni boljše tudi v drugih krajih po svetu, zato je njegov cilj, da bi projekt razširil v države, kjer je vojna. Upa, da mu bo uspelo in se zanaša na donacije dobrih ljudi.

Galerija: Invalidski voziček, izdelan iz nakupovalnega vozička

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hello Wood: to je tvoja nova pisarna za delo od doma