Na spletu se je pojavilo to srčno sporočilo! Ste ga že videli?

Na slovenskih družbenih omrežjih se je pojavilo prisrčno sporočilo starejše gospe, ki prebira pesem s prav posebnim sporočilom. Ganljive rime, ki odmevajo na posnetku, so namenjene vsem generacijam, v sebi pa skrivajo globlji pomen.

Če se sprašujete, kdo je »srčna babi«, katere posnetek se je pojavil na družbenih omrežjih – od kod prihaja, kje živi in komu je pesem namenjena –, je mogoče bolj na mestu vprašanje, kaj nam želi s pesmijo sploh povedati.

https://www.youtube.com/watch?v=RWVUHl56_tI

Nas sploh še kaj gane?
Dnevno proizvedemo količino podatkov, ki bi se nam pred nekaj desetletji zdela nepojmljiva, v prihodnosti pa se bo ta še povečevala. Pogosto smo nepremično zatopljeni v mobilne naprave, za skoraj vsako vprašanje pa imamo instantni odgovor na dosegu prsta. Koliko trenutkov, ki bi v naših očeh vžgali iskrico in ogreli srce, na ta način zamudimo vsak dan? Smo postali otopeli? Še znamo prepoznati iskren nasmeh, lepoto posameznega trenutka, biti v stiku z drugimi in seboj.
Zdi se, da je pesem napisana z namenom, da za trenutek odložimo telefon in na svet pogledamo s svojimi očmi, brez pritiska, da s svojim mnenjem ne bomo ustrezali večini. Besedilo pesmi namreč razkriva drobne in preproste stvari, ki v hitrem življenjskem tempu pogosto ostajajo spregledane.

Negujmo tisto, kar imamo radi
Srčen opomnik nas je našel prav tam, kjer največkrat pozabimo na iskrive stvari okoli nas – na družbenih omrežjih. Je opomnik na tisto, kar nas osrečuje, in tiste, ki jih imamo radi. Na koncu štejejo občutki, zbujeni v nas, in spoznanje, da le nismo tako neobčutljivi, kot se radi kažemo. Da smo kljub noremu življenjskemu ritmu, pogosto zasuti z dnevnimi obveznostmi ter obsedeni z zunanjostjo in hitrimi rešitvami, v svojem bistvu še vedno ljudje. Da ostajamo ljubezni, prijaznosti in topline polna bitja, ki želijo biti očarana. Ne z velikimi, prelomnimi dogodki, ampak z drobnimi čudeži, mimo katerih gremo vsak dan, ne da bi jih opazili.

»Vsi imamo nekaj radi« je preprosto sporočilo, ki je večno in namenjeno vsem. Z besedami srčne babi: »Danes, vedno – jaz in ti.«

Dodatne Informacije

Več informacij na:
YouTube/Vsi imamo nekaj radi

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kruta resnica o tem, da si zanj “druga izbira”