Najbolj ikonična filmska sončna očala: 20 nepozabnih

Top Gun (Top Gun), 1986

Sončna očala so nekatere filme tako močno zaznamovala, da si brez njih filma ne znamo predstavljati. Zaznamovala so like, ki so jih nosili, in celo vplivala na modne trende celih generacij. Preverite, katera so tista sončna očala, ki so se za vedno vpisala v zgodovino filma.

Si predstavljate film Taksist brez sončnih očal, ki jih je nosil Robert DeNiro v vlogi taksista Travisa Bickla? Pa film Top Gun brez  sončnih očal Ray Ban, ki so zaradi Toma Cruisa postala večen trend? Mačja sončna očala, ki jih je Audrey Hepburn nosila davnega leta 1961 v kultnem filmu Zajtrk pri Tiffanyju, se vse od tedaj v presledkih vračajo v modo, srčkasta sončna očala iz filma Lolita (1962) pa bodo ravno zaradi tega filma vselej veljala za ena izmed najbolj spogledljivih sončnih očal.

PREBERITE ŠE: Najdražji filmski rekciziti vseh časov

Robert DeNiro v filmu Taksist (Taxi Driver), 1976
Robert DeNiro v filmu Taksist (Taxi Driver), 1976

Katera so torej tista sončna očala, ki so filmske like zaznamovala tako močno, da bi jih brez težav umestili v film, če bi jih zagledali v vitrini? Preverite.

GALERIJA: Najbolj ikonična filmska sončna očala

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Napovednik – Dune: peščeni planet (Dune, 2020), najbolj pričakovan znanstvenofantastični film leta