fbpx

Najboljše aplikacije, ki ti povedo, ali si odvisen od pametnega telefona

Katere so najboljše apikacije, ki ti povedo, ali si odvisen od pametnega telefona? Veste, koliko časa preživite na svojem pametnem telefonu in katera aplikacija vam ukrade največ časa? Z aplikacijami z našega seznama se boste naučili, kako pametni telefon uporabljati manj in nameniti čas stvarem, ki dejansko štejejo.

Spodaj preverite naš seznam Najboljše aplikacije, ki ti povedo, ali si odvisen od pametnega telefona!

Aplikacije, ki nam pojedo največ časa, sicer ponujajo možnost izklopa določenih obvestil, a na žalost ne vseh. To je eden glavnih razlogov, zakaj pri priči primemo mobilnik in se z njim začnemo igrati, pa čeprav tega še minuto prej nismo imeli v načrtu. Da se izognemo tovrstnim situacijam in se začnemo zavedati, koliko časa nam “scrollanje” po telefonu vzame, si lahko namestimo nekaj uporabnih aplikacij. Te nas bodo obveščale o porabljenem času, z njimi pa bo mogoče obvestila nekaterih aplikacij celo povsem blokirati.

Najboljše aplikacije, ki ti povedo, ali si odvisen od pametnega telefona

Aplikacija Forest – Stay Focused

Aplikacij, ki nam govorijo, kdaj uporabljamo pametno napravo predolgo, je že precej. V zadnji izdaji iOS so dodali lasten vmesnik, ki zapisuje čas igranja z napravo. A ljudje smo do teh stvari dovzetnejši, če smo na koncu za pridnost tudi nagrajeni. No, Forest sicer ponuja virtualno nagrado v obliki lepo zraslega drevesa, če nas v določenem časovnem obdobju ne zasrbijo prsti. Če nas prihod novih obvestil vseeno premami, bomo na zaslonu uzrli žalostno in mrtvo drevo. Android ponuja aplikacijo brezplačno, za iOS pa je plačljiva.

Aplikacija Screen Time – Ez Life Inc.

Aplikacija Screen Time
Aplikacija Screen Time

S to aplikacijo si bomo lahko podrobno pogledali svoje uporabniške navade in katere so aplikacije, ki jih uporabljamo največ. Graf bo izpisal celo, ob kateri uri najpogosteje primemo za telefon in katero aplikacijo takrat uporabljamo. Časovne omejitve bomo lahko nastavljali celo na posamezno aplikacijo. Torej bo aplikacija štela samo naš čas, ki ga porabimo za Instagram, in nas ob preseženem času obvestila. Takrat se nam bo ta aplikacija zaklenila.

Aplikacija Freedom

Ne pustimo se zmesti potisnim obvestilom, zaradi katerih naš pametni telefon ves čas čivka. Z aplikacijo Freedom bomo nekatere aplikacije lahko blokirali pred nadležnimi sporočili in beležili naš porabljen čas na telefonu.

Aplikacija Space

Aplikacija Space
Aplikacija Space

Aplikacija Space se pri osvajanju zadanih ciljev zanaša na podeljevanje digitalnih priznanj. Tako je, zadamo si lahko, koliko časa okvirno bomo namenili uporabi pametnega telefona, aplikacija pa bo ta čas skrbno beležila. Če bo uporaba manjša od izbranega dnevnega limita, bomo prejeli značko!

Aplikacija Moment

Aplikacija Moment
Aplikacija Moment

Tudi ta aplikacija omogoča dnevno merjenje porabljenega časa na pametnem telefonu in zabeleži, katere aplikacije uporabljamo največ. Ponuja pa tudi nasvete v obliki dnevnih izzivov. Ti se začnejo preprosto, od tega, da se telefona ne dotaknemo za 30 minut, pa do nasvetov, kako začeti svoj dan, ne da bi takoj pogledali na telefon.

Aplikacija ZenScreen

Ko smo že pri jutrih, aplikacija ZenScreen bo pri tem veliko bolj striktna. Deluje namreč kot strog starš, na katerega smo zaradi vseh pravil malce jezni, a vemo, da nam želi le najboljše. Aplikacija vas bo “prisilila”, da za recimo vsakih 10 minut uporabe telefona 20 minut namenite nečemu drugemu. Z njo boste omejili tudi uporabo drugih aplikacij, zvečer pa vas bo spet “prisilila”, da telefon raje pustite pri miru, saj je znano, da zaradi njegove pretirane uporabe slabo spimo oziroma težje zaspimo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!