fbpx

Najboljša darila za tehnološke navdušence 2019: najboljši “gadgeti”

Sezona obdarovanj je blizu, vi pa še ne veste, s čim bi obdarili najbližje. Oglejte si torej, katera so najboljša darila za tehnološke navdušence 2019! Praktični, zabavni, dekorativni ali celo poučni: teh nekaj "gadgetov" bo razveselilo prav vsakogar, ne glede na starost.

Še ne veste, kaj podariti tehnofilu? Preverite, katera so najboljša darila za tehnološke navdušence 2019. Naš izbor obsega darila, ki so praktična, zabavna, dekorativna ali celo poučna. Ne glede na starost ali spol, teh “gadgetov” bo vesel prav vsak.

Najboljša darila za tehnološke navdušence 2019

Dezinfekcijski polnilnik za telefon PhoneSoap 3

PhoneSoap: polnilec, ki istočasno čisti bakterije z vašega telefona
PhoneSoap: polnilnik, ki istočasno čisti bakterije z vašega telefona

PhoneSoap je polnilnik za pametni telefon, ki z UV-svetlobo očisti mobilni telefon. Raziskave v laboratorijih so namreč pokazale, da UVC-svetloba uspešno pobija bakterije – mobilni telefon tako položiš v napravo in očiščen bo že v 10 minutah. Naprava ima tudi dva dodatna izhoda za polnjenje drugih naprav. V njej lahko očistimo tudi druge predmete, kot so ročne ure ali kreditne kartice.

Akcijska kamera GoPro Max

GoPro Hero Max
GoPro Hero Max

Akcijska kamera GoPro Max za snemanje 360-stopinjskih posnetkov uporabnika težko pusti ravnodušnega. Ima dve kameri, z vsako pa lahko menjuje med štirimi dolžinami leče. Od navadne povečave do, kot pravi GoPro, najširše slike doslej. Šest mikrofonov bo zajelo neverjeten 3D-zvok, s funkcijo Max TimeWarp pa bo časovni zamik dobil povsem drug pomen.

Igralna konzola Nintendo Switch

Igralna konzola Nintendo Switch
Igralna konzola Nintendo Switch

Nintendo je z igralno konzolo Switch zadel v polno. Ponuja namreč edinstveno igralno izkušnjo, ki je druge konzole ne premorejo. Številni igralci so se razveselili novih iger priljubljenih junakov Link (Zelda), Super Mario in drugi. Seveda lahko na konzoli Switch igramo tudi naslove drugih razvijalcev.

Pametna zapestnica Xiaomi Mi Band 4

Xiaomi Mi Band 4
Xiaomi Mi Band 4

Letošnja različica zelo priljubljenega fitnes sledilca Mi Band je prinesla veliko novosti. OLED-zaslon, izboljšan senzor za merjenje srčnega utripa in korakov ter možnost spreminjanja glasbe in njene glasnosti kar prek ure. Na uro prejemamo tudi obvestila o prihajajočih klicih, SMS-sporočilih, elektronski pošti, obvestilih Facebooka in še in še. Poleg tega je Mi Band 4 vodoodporen do 5 ATM, baterija pa zdrži več kot tri tedne. Zaradi nizke cene in izjemne priročnosti je postal pravi nakupovalna uspešnica.

Računalniška miška Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3
Logitech MX Master 3

Računalniška miška je po videzu skoraj povsem enaka prejšnjemu modelu, a vseeno vsebuje dovolj pomembnih nadgradenj, da je nikakor ne smemo spregledati. Največja sprememba se skriva v načinu vrtenja zgornjega koleščka. Ta ni več mehanske narave, temveč trenje ustvarja elektromagnet. Poleg tega se miška ponaša s kar 70 dni trajajočo avtonomijo, na računalnik pa se poveže prek povezav Wi-Fi ali Bluetooth.

Brezžične slušalke Bose 700

Bose 700
Bose 700

Priljubljen model QC35 II je zamenjal model 700, ki se ponaša z bolj sodobnim in minimalističnim dizajnom. Slušalke so zelo kakovostno izdelane in izjemno udobne za nošnjo. Poleg vrhunskega aktivnega odstranjevanja hrupa predvajajo glasbo na zelo naraven način, z malce poudarjenimi nizkimi toni, kar bo marsikomu všeč.

VR-očala Oculus Rift S

VR očala Oculus Rift S
VR očala Oculus Rift S

Z VR-očali boste vstopili v povsem novo igralno dimenzijo. Čisto nekaj drugega je, ko se stvari v videoigri dogajajo pred našimi očmi! Zabava je tako za vas kot za vaše prijatelje praktično zagotovljena.

Fotoaparat Sony Alpha 6400

Fotoaparat Sony Alpha 6400
Fotoaparat Sony Alpha 6400

Čudovit popotniški brezzrcalec formata APS-C, ki bo v kombinaciji s presenetljivo dobrim kit objektivom 18–135mm f/3,5–5,6 potešil vse želje običajnega uporabnika. Tisti zahtevnejši pa lahko nanj namestijo dražji objektiv in tako izboljšajo kakovost fotografij. Model 6400 je med drugim prejel nagrado EISA za najboljši fotoaparat leta 2019/2020. Moramo tu še kaj dodati?

Brezžični polnilnik Choetech

Choetech
Choetech

Imamo doma več naprav, ki se lahko polnijo brezžično? Ta brezžični polnilnik lahko pri polni hitrosti napolni do dve napravi hkrati. V podstavku se skriva kar pet tuljav, kar omogoča, da lahko svoj telefon položimo kamorkoli na podstavek. Dobra novica je tudi ta, da je poleg tega podstavka polnilni adapter standarda QC3.0 že priložen.

Stenske LED-plošče Nanoleaf

Stenske LED plošče Nanoleaf
Stenske LED plošče Nanoleaf

Stenske LED-plošče so videti preveč kul, da bi jih lahko spregledali. Ni pa to samo super popestritev zidu, temveč so lahko tudi dobre za oči, če radi igramo igrice v temi. V paketu dobimo 9 trikotnih plošč, ki jih med seboj povežemo po želji. Barve plošč spreminjamo prek mobilne aplikacije oziroma z uporabo pametnih asistentk, kot so Alexa, Siri in Googlova Asistentka.

Pametni vrtiček Click & Grow

Pametni vrtiček Click & Grow
Pametni vrtiček Click & Grow

Domačim kuharjem vedno prav pridejo sveža zelišča. Nastaneta pa lahko dve težavi: zelišč nimamo kam posaditi oziroma nanje pozabimo in zato usahnejo. Pametni vrtiček bo rešil obe težavi. Iz treh posodic bodo rasle kar tri vrste zelišč, ki jih posadimo s pomočjo kapsule. Ta že vsebuje vsa potrebna hranila. Voda se dovaja samodejno, posebna lučka pa simulira sončno svetlobo, ki jo ta zelišča potrebujejo.

Pametni učni robot Elegoo

Pametni robot Elegoo
Pametni robot Elegoo

Programiranje že postaja del našega vsakdana in kmalu naj bi začeli učiti že v osnovnih šolah. Učni robot Elegoo združuje programiranje in elektroniko, otrok pa se bo lahko na njem učil praktičnih osnov obojega. Veselje, ko bo otroku uspelo sestaviti in sprogramirati svojega prvega robota, bo neprecenljivo.

Pametna skodelica Ember

Pametna šalčka Ember
Pametna skodelica Ember

Približuje se zima in z njo mraz, kar je logično. V tem času se vsi radi pogrejemo ob skodelici toplega napitka, a kaj ko nam jo mraz rad zagode in naš napitek prehitro ohladi. Tu pa pride na vrsto pametna skodelica Ember. Nameščeno na podstavek povežemo na pametni telefon, prek aplikacije pa uravnavamo temperaturo našega napitka. Tako se ta ne bo nikoli ohladil.

Osnovni paket orodij iFixit

Osnovni paket orodij iFixit
Osnovni paket orodij iFixit

Je napravi garancija že potekla, popravilo pa bi bilo hitro, če bi le imeli primerno orodje? iFixit ponuja vse, kar potrebujemo za osnovna popravila pametnih naprav. Vsa navodila o popravilih določenih izdelkov pa najdemo kar na njihovi spletni strani.

Beležka Rocketbook

Everlast je odgovor na pretežke torbe in goro odrabljenih zvezkov. Gre za nekakšen pameten zvezek, katerega strani niso iz papirja, temveč iz poliestra. Na otip vseeno deluje kot papir, nanj pa se piše s pisalom Pilot FriXion. Prek aplikacije popisano stran poslikamo, QR-koda pod njo pa določi, na katero storitev v oblaku se bo stran shranila. Za vnovično uporabo stran preprosto obrišemo z mokro krpico.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!