fbpx

Najboljše namestitve za romantične počitnice v neokrnjeni naravi na Norveškem

Foto: booking.com

Iščete najboljše namestitve za romantične počitnice na Norveškem, da bi presenetili svojo boljšo polovico?! Mi imamo seznam.

To so najboljše namestitve za romantične počitnice na Norveškem, ki vas bodo prav zagotovo navdušile. Nekatere se nahajajo v objemu neokrnjene narave, spet druge v mestnih središčih, nedaleč od znamenitosti.

Aera

Aera se nahaja v slikovitem mestu Tromsø ob obali Norveške in ponuja popolno mešanico sodobnega razkošja in spojenosti z naravo. Ta butični hotel se nahaja tik ob obali in nudi velike zastekljene površine, skozi katere lahko gostje občudujejo lepoto norveške pokrajine.  Nekaj posebnega je sobica z zastekljeno streho, pod katero je umeščena velika udobna postelja. To vam omogoča, da lepote okolice občudujete kar iz udobja lastne postelje.

 

Skaret by Vander

Skaret by Vander se nahaja v očarljivi gorski vasici Geilo in ponuja idilično okolje za romantične počitnice na Norveškem. Ta butični hotel, obdan z zasneženimi vrhovi in ​​neokrnjeno divjino, izžareva toplino in intimnost. Pari se lahko udobno namestijo ob kaminu v svojih elegantno opremljenih sobah ali pa se sprostijo v hotelskem spa s savno in masažno kadjo. Za ultimativno romantično izkušnjo se lahko gostje podajo na vožnjo s sanmi v mesečini skozi očarljivo zimsko pokrajino.

 

Sakrisøy Gjestegård

Skrit na slikovitem otoku Sakrisøy v arhipelagu Lofoten, Sakrisøy Gjestegård ponuja romantično zatočišče, prežeto z zgodovino in naravnimi lepotami. Ta butični hotel se nahaja v očarljivi graščini iz 19. stoletja in ponuja elegantno opremljene sobe s tradicionalnim norveškim dekorjem. Pari lahko raziskujejo očarljive ribiške vasice v bližini, se odpravijo na slikovit pohod po razgibani obali ali pa preprosto uživajo v družbi drug drugega.

 

Hole Hytter

Hole Hytter se nahaja sredi osupljive gorske pokrajine Hemsedala in ponuja udobne koče, kot nalašč za romantičen pobeg na Norveškem. Te koče v rustikalnem stilu, obdane z visokimi vrhovi in ​​bujnimi gozdovi, nudijo popolno zatočišče za pare, ki iščejo zasebnost. Gostje se lahko sprostijo v zasebni savni, uživajo v romantični večerji ob svečah na terasi koče ali pa se stisnejo ob kaminu s kozarcem vina in občudujejo dih jemajoče razglede na okoliško pokrajino.

 

Sakrisøy Rorbuer

Še en biser na Lofotskih otokih, Sakrisøy Rorbuer, ponuja parom edinstveno in nepozabno romantično doživetje. Te tradicionalne ribiške koče ali “rorbuer” so bile ljubeče obnovljene in spremenjene v udobna zatočišča s pogledom na slikovito pristanišče. Pari lahko uživajo v ležernih sprehodih ob obali, uživajo v sveže ulovljenih morskih sadežih v hotelski restavraciji ali pa se preprosto sprostijo in namakajo v mirnem vzdušju tega očarljivega otoka.

 

Hotel Bristol

Najboljše namestitve za romantične počitnice na Norveškem pa najdete tudi v mestih. Hotel Bristol v osrčju živahne norveške prestolnice Oslo ponuja parom razkošno urbano zatočišče s pridihom šarma norveške zgodovine. Ta znameniti hotel se ponaša z elegantno opremljenimi sobami in apartmaji, številnimi s čudovitim razgledom na zgodovinsko pristanišče Osla, zato je odlično izhodišče za raziskovanje mestnih kulturnih znamenitosti in živahnega nočnega življenja.

 

Hemmingodden Lodge

Hemmingodden Lodge, ki leži na razgibani obali Senja, drugega največjega norveškega otoka, ponuja parom odmaknjen in romantičen pobeg sredi osupljive naravne lepote. Ta butični hotel, obdan z veličastnimi gorami in kristalno čistimi fjordi, ponuja udobne koče s panoramskim pogledom na morje. Pari se lahko podajo na slikovite pohode po bližnjih gorah, se odpravijo na vožnjo s kajakom ali pa se preprosto sprostijo v miru in tišini tega odmaknjenega zatočišča v divjini.

 

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.