fbpx

Najboljše počitniške destinacije glede na vašo starost: kam odpotovati pri vaših letih?

Foto: envato

To je potovanje za vsako starostno obdobje! Čas je, da rezervirate letalsko vozovnico.

Potovanje za vsako starostno obdobje? Ja, v vsakem desetletju so naše potrebe in želje drugačne, zato se po zaslugi teh spreminjajo tudi destinacije, ki so nam v tisti starosti pisane na kožo. Potovanje namreč ni le raziskovanje sveta, ampak tudi odkrivanje samih sebe skozi različna obdobja življenja. Vsako desetletje prinaša svoje izzive, radosti in želje po različnih izkušnjah. Zato smo sestavili seznam destinacij, ki se popolnoma prilegajo vaši starosti, od dvajsetih pa vse do šestdesetih let.

Najboljša destinacija za starostno obdobje 20 – 29 let

Destinacija: Tajska

Vaša dvajseta leta so obdobje, ko ste polni energije in željni raziskovanja sveta. Tajska, dežela neskončnih možnosti, ponuja popolno kombinacijo avanture, zabave in duhovnosti. Bangkok, znan po svojih živahnih nočnih trgih in templjih, je idealen kraj za začetek vašega potovanja. Uživajte v ulični kulinariki, obiščite čudovite templje, kot je Wat Arun, in se prepustite vibracijam tega živahnega mesta. Nato se odpravite na čudovite tajske otoke, kot sta Koh Phi Phi in Phuket, kjer boste lahko uživali v kristalno čistem morju, raziskovanju podvodnega sveta med potapljanjem in zabavali na nepozabnih zabavah ob plaži. Ne pozabite obiskati tudi Chiang Maija, kjer lahko doživite pristno tajsko kulturo, se udeležite tečaja kuhanja in občudujete osupljive templje v džungli.

Foto: Unsplash/Chelsea Gates

Najboljša destinacija za starostno obdobje 30 – 39 let

Destinacija: Italija

Vaša trideseta leta so obdobje, ko se začnete bolj zavedati svojih interesov in uživati v razkošju. Italija, dežela umetnosti, kulture in okusne hrane, je kot nalašč za to obdobje. Začnite svoje potovanje v čarobnem Rimu, kjer lahko obiščete Kolosej, Vatikan in se izgubite v ozkih uličicah Trastevereja. Nato se odpravite v Firence, kjer boste lahko raziskovali zgodovinske muzeje in uživali v okusni toskanski kulinariki. Za zaključek svojega potovanja se odpravite v čudovito beneško laguno, kjer se lahko popolnoma sprostite in uživate v romantičnih sprehodih po ozkih ulicah, vožnji s tradicionalnimi gondolami in raziskovanju umetniških galerij.

Foto: Unsplash/Jack Ward

Najboljša destinacija za starostno obdobje 40 – 49 let

Destinacija: Nova Zelandija

Vaša štirideseta leta so čas, ko se želite malce umakniti od vsakdanjega vrveža in se poglobiti v neokrnjeno naravo. Nova Zelandija, dežela divjih pokrajin, impresivnih gora in čistih voda, je idealna destinacija za to obdobje. Začnite svoje potovanje v Aucklandu, kjer boste doživeli mešanico moderne urbane kulture in naravnega čudes. Nato se odpravite na Severni otok, kjer lahko obiščete termalne vrelce Rotorua, raziskujete čudovite plaže Bay of Islands in se povzpnete na vrh vulkana Taranaki. Nadaljujte svoje potovanje na Južnem otoku, kjer vas čakajo spektakularni pogledi na fjorde Milford Sound, gorsko verigo Southern Alps in kristalno čisto jezero Tekapo. Ne pozabite se podati na avanturistično potovanje po Hobbitonu in doživeti pristno novozelandsko gostoljubnost.

Foto: Unsplash/Christian

Najboljša destinacija za starostno obdobje 50 – 59 let

Destinacija: Peru

Po srečanju z Abrahamom nastopi čas, ko želite raziskovati nove kulture in spoznavati zgodovino sveta. Peru, dežela skrivnostnih inkovskih ruševin, barvitih indijanskih trgov in čarobnih Andov, je popolna destinacija za to obdobje. Začnite svoje potovanje v čudovitem Limi, kjer lahko občudujete impresivno arhitekturo, kot je Plaza Mayor, in uživate v okusni perujski kulinariki. Nato se odpravite v sveti dolini, kjer lahko obiščete čudovite inkovske ruševine, kot je Machu Picchu, in se povzpnete na vrh gore Huayna Picchu za osupljive poglede na okoliške gore. Nadaljujte svoje potovanje v Kusco, nekdanjo prestolnico inkovskega imperija, kjer lahko raziskujete starodavne trge, cerkve in muzeje.

Foto: Unsplash/Seiji Seiji

Najboljša destinacija za starostno obdobje 60 – 69 let

Destinacija: Japonska

Vaša šestdeseta leta so čas, ko se želite poglobiti v duhovnost in mir ter hkrati uživati v lepotah sveta. Japonska, dežela čudovitih vrtov, mističnih templjev in tradicionalnih obredov, je kot nalašč za to obdobje. Začnite svoje potovanje v osupljivem Tokiu, kjer lahko občudujete moderne nebotičnike, se sprehajate po čudovitih vrtovih Imperialne palače in uživate v tradicionalni japonski kulinariki. Nato se odpravite v Kyoto, kjer vas čakajo številni čudoviti templji, kot je znameniti Zlati paviljon, in tradicionalne gešte predstave. Nadaljujte svoje potovanje v Hirošimo, kjer lahko obiščete spominski muzej in raziskujete mirne vrtove na otoku Miyajima. Obiščete lahko tudi Okinawo, kjer živi največ 100-letnikov na zemeljski obli in odkrijete njihovo skrivnost.

Foto: Unsplash/Syuhei Inoue

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.