fbpx

Najboljše TV serije leta 2015, ki jih ne smeš spregledati

The Affair

Niso le odlični filmi tisti, ki so nas lani prikovali pred male ali velike zaslone. Tudi nekatere TV serije so nam vzele dih, nas teden za tednom puščale v negotovosti, zakrivile pogrizene nohte, vzbudile spomine in kritike. Predstavljamo vam najboljše TV serije leta 2015, ki jih ne smete zamuditi.

TV serija 2015: True Detective

Serija True Detective, v kateri sta se v vlogah Rusta Cohlea in Martyja Harta izkazala Matthew McConaughey in Woody Harrelson, je prva izmed novincev, ki so pokazali združitev številnih filmskih iskric – še posebno navdušuje kot izjemni napeti psihološki triler, ki si ob koncu prve sezone zasluži stoječe ovacije. Čeprav bomo v novi sezoni spremljali povsem drugo igralsko zasedbo, nas režiser Nic Pizzolatto zagotovo ne bo pustil na cedilu.

True Detective
True Detective

TV serija 2015: Gotham

Gotham je bilo eno največjih presenečenj preteklega leta. Serija o mladem Bruceu Waynu nas je gledalce fascinirala in na trenutke prestrašila. Ker se je nova sezona pravkar začela, nikar ne izgubljajmo besed …

Gotham
Gotham

TV serija 2015: The Knick

The Knick je odlična portretna serija fikcijske verzije bolnišnice Knickerbocker Hospital v New Yorku v začetku 20. stoletja. Karizmatični Clive Owen se je tokrat preizkusil v vlogi Dr. Johna W. Thackeryja, ki je ustvarjena po resničnem življenju Dr. Williama Stewarta Halsteda, zasvojenega s kokainom in z morfijem.

The Knick
The Knick

TV serija 2015: Orange is the New Black

Komična, napeta in precej realna serija Orange is the New Black je sicer debitirala leta 2013, vendar se je za zapahe ženskega zapora Litchfield Correctional vrnila tudi lani. In ker letos prihaja nova, tretja sezona, se zdi, da se Piper (Taylor Schilling) še nekaj časa ne bo vrnila domov.

Orange is the New Black
Orange is the New Black

TV serija 2015: Peaky Blinders

Drugo sezono je lani doživela tudi BBC-jeva serija Peaky Blinders, polna zloveščih dejanj, ki krepijo družinske vezi. Ustvarjalce serije je navdihnilo resnično življenje družine Sheldon, ki si je svoje ime ustvarila nadvse pretentano. Ker je vredna ogleda, več ne izdamo.

Peaky Blinders
Peaky Blinders

TV serija 2015: House of Cards

Frank Underwood je ambiciozni in karizmatični politik. In izjemen manipulator, ki si roke umaže tudi s krvjo. Tiste, ki nas zanima ozadje političnih spletk in prevar, tudi letos ne smemo zamuditi te izjemne serije. Prvi del bomo lahko gledali že 27. februarja.

House of Cards
House of Cards

TV serija 2015: Fargo

Ko se je razvedelo, da bomo na malih ekranih gledali serijo Fargo, potem ko smo že videli enkraten film Fargo bratov Coen, smo se upravičeno lahko zbali, da bo to poceni poskus privabiti oboževalce tudi pred televizijske ekrane. Vendar smo se ušteli. Serija Fargo je namreč odlično izpeljana in posneta adaptacija, ki letos dobiva nadaljevanje.

Fargo
Fargo

TV serija 2015: The Affair

Z napetostjo prežeta drama nas je navdušila z dvema pogledoma na posledice, ki jih za seboj pusti izvenzakonska afera. Prvi del nove sezone na male zaslone prihaja oktobra.

The Affair
The Affair

TV serija 2015: Silicon Valley

Režiser serije Silicon Valley Mike Judge je znan po tem, da iz običajnih ljudi ustvari zvezde svojih televizijskih serij in filmov. V Silicon Valley nam tokrat predstavlja družbo, ki požene fikcijsko start-up podjetje, v katerem poleg tehnoloških iznajdb najdemo obilico humorja in pameti.

Silicon Valley
Silicon Valley

TV serija 2015: Broad City

Broad City se na prvi pogled zdi kot nekakšna mešanica serij Girls in Workaholics, vendar je veliko več kot to. Ustvarjalki Ilana Glazer in Abbi Jacobson, ki v seriji tudi igrata, se namreč poigravata s tem, kako uspeti, čeprav še nisi povsem prepričan, v čem.

Broad City
Broad City

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!