Najboljši droni 2016 – brezpilotni letalniki zavzemajo nebo

Kateri je najboljši dron 2016? Se odločate za nakup drona? Potem ste prišli na pravi naslov. V nadaljevanju izveste, kateri so najboljši droni ta hip in kateri je pravi za vas. Brezpilotni letalniki so čez noč postali vsestransko uporabni in z bliskovito hitrostjo postali ena od najbolj priljubljenih tehnoloških igračk. V zraku zato postaja vse večja gneča. Za svojega so ga vzeli avanturisti in športniki, podjetja, kot je Amazon, ki jih uporablja za dostavo, uporabni so tudi v kmetijstvu, pri nadzoru … Nič čudnega, da bodo samo v ZDA letos prodali vsaj 2,4 milijona dronov!

Kateri so najboljši droni ta hip? Leto 2016 je bilo na področju brezpilotnih letalnikov izjemno živahno, saj gre za industrijo, ki je v strmem vzponu. Kar se je še včeraj zdelo znanstvena fantastika, je danes resničnost. V tekmo se je vključil tudi prvak akcijskih kamer GoPro. Ste vedeli, da je dirkanje z droni že postalo tudi šport?

V zraku brni vse več dronov.
V zraku brni vse več dronov.

Najboljši droni 2016:

Najboljši droni 2016 – GoPro Karma

GoPro Karma je kvadrokopter, ki ga spremljata avtonomni upravljalnik z zaslonom na dotik in krmilnima palicama ter snemljiv 3-osni stabilizator/držalo. Prepriča s svojo praktičnostjo, funkcionalnostjo in preprostostjo uporabe. GoPro mu je dodal možnost Passenger, ki drugi osebi omogoča ločeno upravljanje kamere.

Več o dronu: GoPro Karma – zložljivi dron, ki si želi povsod s teboj

Najboljši droni 2016 – DJI Mavic Pro

DJI Mavic Pro je zložljiv, a še precej bolj kompakten kot Karma, saj ga lahko pospravite v torbico ali manjši nahrbtnik. Kljub temu ima vse, kar imajo veliki. Upravljamo ga s pametnim telefonom, posebnim upravljalnikom s krmilnima palicama, odziva pa se tudi na gestikulacijo.

Več o dronu: DJI Mavic Pro dron – majhen, zložljiv, toda sila zmogljiv in inteligenten

Najboljši droni 2016 – Vidius

Vidius je najmanjši dron s kamero na svetu in velja za pravo inženirsko čudo. Podjetju Axis je namreč uspelo ustvariti dron, ki omogoča prvoosebni pogled in meri vsega 10 kvadratnih centimetrov, prek modrozobe povezave pa lahko prenaša sliko ločljivosti 420p.

Več o dronu: Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu

Najboljši droni 2016 – PhoneDrone Ethos

PhoneDrone Ethos je dron, ki da ”krila” pametnemu telefonu in omogoča, da z njim opazujete in dokumentirate okolico iz ptičje perspektive. Za delovanje potrebuje giroskop, GPS-tehnologijo in kamero, da je polno opravilen. Glej ga zlomka, vse to ima tudi vaš pametni telefon! PhoneDrone tako priskrbi ‘le’ za mehaniko (kvadrokopter), medtem pametni telefon opravi vse ostalo. Upravljamo ga z drugim telefonom.

Več o dronu: PhoneDrone Ethos: dron, ki da krila pametnemu telefonu

Najboljši droni 2016 – Prodrone

Komercialni droni so bili do zdaj večinoma omejeni na snemanje oz. fotografiranje. Prodrone nam pokaže, da je dron tehnološka igračka mnogih talentov in uporabna tudi v poslu in vsakdanjem življenju, ne le za prosti čas. Zahvaljujoč robotskim rokam lahko med drugim prestavlja oz. dostavlja predmete, težke do 10 kilogramov.

Več o dronu: Prodrone – dron mnogih talentov s kremplji ptice roparice

Najboljši droni 2016 – PowerEgg

PowerEgg posnema silhueto jajca, iz katerega pa se ne izleže pišče, pač pa dron. Ko kvadrokopter ni v uporabi, je lahko okrasek. A ni le za okras. Ponaša se namreč s kamero ločljivosti 4K UHD, ki se nahaja na vrtljivem nosilcu, ki skrbi za stabilizacijo slike in pokriva 360 stopinj.
https://youtu.be/EwpwqdSq08w
Več o dronu: Kvadrokopter PowerEgg – jajce, iz katerega se ”izleže” dron

Najboljši droni 2016 – Flybrix

Če želite dron sestaviti sami, je Flybrix kot nalašč za vas. Gre za lego dron, ki ga izdelamo brez orodja v vsega 15 minutah. Upravljamo ga s pametnim telefonom ali daljinskim upravljalnikom.

Več o dronu: Flybrix – lego dron, ki si ga sestaviš sam

Najboljši droni 2016 – Nixie

Nixie je zapestni dron s kamero, ki se k lastniku vrne kot bumerang. Zapestja se oklene kot ročna ura. Snamemo ga z eno potezo in aktiviramo s kretnjo. Fotografira in snema videoposnetke v visoki ločljivosti (1080p).

Več o dronu: Nixie – zapestni dron s kamero, ki se vrne kot bumerang

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Google Pixel Buds 2 (2020): stavijo na vseprisotnega Googlovega pomočnika