fbpx

To so najboljši droni 2018

Droni so v zadnjih letih postali velik hit. Kljub temu pa navadni smrtnik še vedno ne ve, kaj upoštevati pri razmisleku o nakupu te naprave. Katere dejavnike moramo proučiti, da bomo našli svoj idealni dron?

Najbolj pomembno je, da se odločimo, za kaj bomo dron uporabljali. Ali smo na tem področju začetniki in želimo kupiti cenovno ugoden model? Ali pa morda nameravamo z novim dronom snemati zavidanja vredne fotografije in videoposnetke, tako z zračne perspektive kot pod gladino vode? Da bo vaš proces nakupnega odločanja kar se da preprost, vam ponujamo izbor najboljših dronov, ki jih lahko kupite v letošnjem letu.

DJI MAVIC PRO

DJI Mavic Pro.
DJI Mavic Pro.

Ta zmogljiv in pametni dron lahko zložimo in pospravimo v torbico. Kljub svoji majhnosti ima vse, kar imajo večji tekmeci. Upravljamo ga s pametnim telefonom ali posebnim upravljalnikom s krmilnima palicama.


Navdušuje s kombinacijo, ki zagotavlja natančno sledenje (tehnologija ActiveTrack) in izogibanje oviram do 30 metrov pred seboj (tehnologija FlightAutonomy). Dronu so dodali številne nove funkcije, kot je na primer način upravljanja z gestikulacijo – Gesture Mode, ki uporabniku omogoča, da dronu kar s kretnjami signaliziramo, da posname fotografijo. Mavic Pro loči med ljudmi, avtomobili, živalmi in kolesi. Tem lahko sledi od zadaj, spredaj, s strani ali okoli njih kroži.
Dron DJI Mavic Pro kombinira podatke navigacijskih sistemov GPS in GLONASS, na triosnem stabilizatorju nameščena kamera pa lahko snema v ločljivosti 4K pri hitrosti 30 sličic na sekundo oziroma ločljivosti 1080p pri 96 sličicah na sekundo. Posnetke zajema v ločljivosti 12 MP. Športni način letenja omogoča hitrosti do 65 km/h, baterija pa zdrži 27 minut. Od upravljavca se lahko dron oddalji kar sedem kilometrov in pri tem dostavlja sliko v živo v visoki ločljivosti (1080p).

DJI MAVIC AIR

DJI Mavic Air.
DJI Mavic Air.

Novi DJI-jev dron je od modela Mavic Pro še občutno manjši. Ima vse – praktičnost, pravšnjo velikost in kakovostno kamero.
Lahko ga zložite na velikost manjše knjige, a to ne vpliva na kakovost kamere, ki jo krasi tehnologija 4K, tipalo 1/2.3” CMOS in 24-milimetrska leča. Mavic Air je opremljen s 3-osnim giroskopskim stabilizacijskim sistemom, ki bo omogočal izjemne videoposnetke, ki jih boste lahko zajemali s hitrostjo 720 sličic na sekundo, in sicer v navpičnem, vodoravnem ter 180-stopinjskem načinu.


A to še ni vse. Mavic Airu uspe ‘zlepiti’ skupaj kar 25 sličic v samo 8 sekundah ter tako ustvariti sferični panoramski posnetek 32 MP, ki si ga boste lahko ogledali z očali DJI Goggles. Baterija zadostuje za 21-minutni polet.

DJI INSPIRE 2

DJI Inspire 2.
DJI Inspire 2.

Je prvi dron, ki ga lahko uporabljajo celo v Hollywoodu, saj je namenjen profesionalnemu snemanju filmov. Leti lahko s hitrostjo 108 km/h in se vzpenja 9 m/s do višine 5000 metrov, spušča pa s 6 m/s. Omogoča 18–25 minut letenja na polnjenje.


Uporablja dve kameri FPV (Zenmuse X4S ali X5S) z možnostjo snemanja v ločljivosti 5,2K pri 30 sličicah na sekundo oz. 4K pri 60 sličicah na sekundo v 360-stopinjskem načinu. Kameri je mogoče upravljati ločeno. Navigiramo ga lahko na tri kilometre daleč. Živo sliko lahko spremljamo v ločljivosti 1080p.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!