fbpx

Najboljši novi wellness hoteli na svetu 2023

Foto: Banyan Tree AlUla

To so najboljši novi wellness hoteli v 2023! Razvajanje in udobje, z roko v roki.

Novi wellness hoteli so prava paša za oči! Predstavljamo vam peterico najbolj vročih v 2023.

Caravan by Habitas Agafay, Maroko

Skalnata lepota maroške puščave Agafay že dolgo privablja popotnike, ki so si želeli oddiha od čutnih eksplozij Marakeša. Skupino Habitas med lunarnimi sipinami je pravo razkošje za dušo, kot ji pravijo ustanovitelji Oliver Ripley, Kfir Levy in Eduardo Castillo. Caravan by Habitas Agafay sestavlja 41 šotorov in prenočišč, z lastno kopalnico – na sončno energijo in z eko-kopalnicami. Vse namestitve utelešajo elegantno skromnost brez mini barov ali televizorjev, samo lesena tla in zemeljski kremni in oker toni, ki spominjajo na regionalni arhitekturni patos.

 

Sommerro, Norveška

Ta hotel z 231 sobami, ki leži na elegantni ulici v Frognerju, eni najstarejših sosesk v Oslu, se nahaja v znameniti stavbi iz 1930-ih. Nekdanjem sedežu prvega mestnega električnega podjetja. Eklektična notranjost je dekadentna okrasitev prvotne mešanice art decoja in umirjenih, funkcionalističnih detajlov – od čudovitih lesenih stenskih plošč v enem od apartmajev, pisarni nekdanjega generalnega direktorja, do velikega stopnišča v preddverju. Zasnovan kot družabno za obiskovalce in domačine, je pritličje polno živahnih restavracij in barov, tu sta celo kino in gledališče.

 

W Costa Navarino, Grčija

Vožnja po mesinijinem podeželju, posejanem z oljkami, vas pripelje do tega 32 hektarjev velikega obalnega posestva, zasnovanega v obliki grške obalne vasi. Prvi hotel W v Grčiji ponuja vse, kar bi pričakovali od slavne hotelske znamke – DJ-je ob bazenu, geometrijske blazine, osrednji neskončni bazen – plus nekaj dodatnih odmerkov dobrega počutja, ekološke zavesti, in ekskluzivnosti. Hotel obsega 246 čudovitih in spektakularnih sob, razporejenih po celotnem posestvu, nekaj pa jih omogoča dostop do skupnega pritličnega 90-metrskega bazena.

 

Cōmodo, Avstrija

Nekoč je bil Bad Gastein najbolj glamurozna vas v avstrijskih Alpah, znan po svojih zdravilnih vodah in elegantni arhitekturi Belle Époque. A ko je bilo zlatega obdobja konec in so nastopili težki časi, sej e glamur Bad Gasteina ohladil.  Cōmodo je del vala hotelov in restavracij, ki poganjajo želijo obnoviti njegov nekdanji glamur. Po nekdanji kliniki in zdravilišču se pretaka vzdušje iz sredine stoletja s starinskim in po meri izdelanim pohištvom, ki se kopa v gorski svetlobi. 70 sob in apartmajev je napolnjenih s tapetami in preprogami po meri, večina pa gleda na dolino s prostornimi balkoni.

 

Banyan Tree AlUla, Savdska Arabija

Obstaja velika verjetnost, da nastanitve med vožnjo po dolini Ashar sploh ne boste opazili. Njegove vile so tako rekoč zakamuflirane – njihove površine so teksturirane kot pesek, nadstreški pa v obliki netopirjevih kril, ki jih ščitijo pred soncem. Svetloba in prostornost kraljujeta v pomirjujočih minimalističnih vilah, s senčnimi prostori za poležavanje in ognjišči na prostem; vsi so postavljeni v ozadje okoliških kamnitih formacij medene barve, ki sta jih tisočletja izklesala veter in voda.

 

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.