Najkrajša in najboljša lekcija o stresu: besede, ki si jih zapomni!

Najkrajša in najboljša lekcija o stresu: besede, ki si jih zapomni!

Stres je največji človekov sovražnik, ki ga spremlja tekom celega življenja. In le od vas je odvisno, ali mu boste dovolili, da upravlja z njim. Koliko dolgo boste držali svoj kozarec?

Psiholog je med poučevanjem predmeta upravljanje s stresom svojim učencem zadal lekcijo o stresu, ki je ne bodo nikoli pozabili! V zrak je dvignil kozarec vode in vprašal, kako je ta težek. Odgovori so se gibali med 8 in 20 unčami, kar je preračunano približno med 225 in 565 gramov.

Vedoč, da študenti razmišljajo v napačni smeri, jim je rekel, da dejanska teža kozarca ni pomembna, temveč jih v tem primeru mora zanimati, kako dolgo kozarec držijo! Če ga držite le minuto, se vam ne bo zgodilo nič hudega. Po eni uri boste začutili bolečino v roki. Če ga držite cel dan, bo roka začela dreveneti in bo kmalu tudi ohromela. Dejanska teža kozarca pa se v vsakem primeru ne bo spremenila, bo pa ga zato sčasoma vedno težje držati.

Na enak način kot kozarec vode v življenju delujejo stres in najrazličnejše skrbi. Če na njih pomislite le za trenutek, lahko še naprej delujete normalno. Po celodnevnem premišljevanju pa se bo zgodilo podobno kot v primeru s kozarcem – na nek način se boste počutili ohromljeno, saj ne boste sposobni delati ničesar.

Prav iz tega razloga je pomembno, da se znebite pritiskov iz okolja, ki vam delajo samo škodo. Po končanem delovnem dnevu vse skrbi pustite v službi in se domov vrnite z energijo. Zapomnite si, da morate kozarec odložiti na mizo!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najbolj čudna vprašanja, ki jih ljudje postavljajo na Googlu in na internetu