fbpx

Najlepše plaže na Hrvaškem: plaže v Istri za romantične vikend pobege

Foto. Vincent Rivaud / Pexels

Zaradi številnih čudovitih plaž v Istri je najsevernejši polotok Hrvaške ena izmed najbolj priljubljenih počitniških destinacij v državi. Na skoraj 540 kilometrov dolgi obali je nešteto čudovitih zalivov, ki privabljajo obiskovalce iz vsega sveta. Na številnih hrvaških plažah se vihti modra zastava, ki je certifikat za vrhunsko kakovost morja in najboljše objekte in to je še en razlog za obisk najlepših istrskih plaž. Hrvaška Istra ponuja različne vrste čudovitih in slikovitih plaž, naj bodo prodnate, nudistične ali peščene.

Plaža Havaji, Pula

Foto: Booking.com

Ena izmed najlepših plaž v Istri je zagotovo plaža Havaji v Puli. Nahaja se v Verudeli, tik ob zelo priljubljenem hotelu Park Plaza Arena Pula. Ta zaliv očara s čudovitim vzdušjem in dih jemajočo turkizno barvo morja, bleščečimi belimi kamenčki in slikovitim skalnatim ozadjem. Morje je tu kristalno čisto in je idealno tudi za snorklanje.

Lone Bay, Rovinj


Pravi vrhunec počitnic na plaži v Istri je čudovit zaliv Lone v Rovinju. Ta lepa prodnata plaža se nahaja neposredno v idiličnem gozdnem parku slikovitega obalnega mesta. Tu boste pod dišečimi borovci našli čudovito naravno senco. Med kopanjem v morju lahko uživate v vrhunski kakovosti vode ter prijetnem miru in tišini.

Plaža Girandella, Rabac

Foto: Valamar

Unikatni poudarki morskega vzdušja vas čakajo v Rabcu, ki leži na jugovzhodu Istre. Še posebej čudovite so različne plaže Girandella – nudistične, družinske in pasje, ki razvajajo obiskovalce s svojimi prodnatimi zalivi. Predvsem pa očara rajsko morje turkizne barve, ki skoraj spominja na Karibe.

Plaža Valbandon, Fažana

Foto: istra.hr

Prodnata plaža se nahaja v Fažani, priljubljenem obmorskem letovišču, in je idealna za družine z otroki. Tu vas čaka dolga prodnata plaža s čudovitim snežno belim peskom, kjer je vedno dovolj prostora za sončenje. V neposredni bližini plaže najdete fantastično turistično ponudbo, ki vključuje številne restavracije in kavarne, do katerih lahko pridete po čudoviti obalni promenadi.

Plaža Cyclon, Pulj

Med najlepšimi plažami Istre je zagotovo plaža Cyclon, ki se nahaja na zahodu Pulja. Plaža je obkrožena s čudovito pokrajino in skalami. Gre za mešanico prodnate in kamnite plaže, ki je obdana z dišečimi borovci.

Sveti Andrea, Rabac

Foto: Valamar
Plaža Sveti Andrea se nahaja v Rabcu. Nagrajena je z modro zastavo, ki predstavlja simbol kakovostne storitve in čistega morja. Gre za mešanico prodnatih in kamnitih zalivov, tako, da lahko vsak najde svoj košček plaže. Gre za čudovito in slikovito pokrajino, ki jo obdajajo neverjetne morske barve.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.