Najlepši ljubezenski filmi, ob katerih se bomo topili to valentinovo

Zadnjič posodobljeno: :

Pred vama so najlepši ljubezenski filmi za valentinovo, ki vama bodo ogreli srce (pa še kaj drugega).

Kateri so najlepši ljubezenski filmi za valentinovo, ki si jih lahko ogledata skupaj? Pred tabo je naš uredniški izbor, ki vama bo gotovo popestril dan zaljubljenih! Pripravita se na romantiko z našim seznamom Najlepši ljubezenski filmi za valentinovo!

Beležnica (The Notebook, 2004 )


“Če si ti ptica, sem tudi jaz ptica.” Ravno tovrstni pocukrani dialogi so tisto, kar so priljubljen roman Nicholasa Sparka spremenili v še bolj priljubljen film. Igralci, kot sta neverjetno všečna Ryan Gosling in Rachel McAdams sta prav tako prispevala k priljubljenosti tega filma. Pripravita si robce!

Romanca v Seattlu (Sleeplees in Seattle, 1993)


Razmerje na daljavo še nikoli ni bila tako romantično kot v tem filmu Nore Ephron, ki je med drugim Toma Hanksa in Meg Ryan ustololičil kot kralja in kraljico romantičnih komedij.

Reci karkoli (Say Anything…, 1989)


Film, ki je poskrbel za več tisoč dvignjenih prenosnih kasetarjev, na katerih je igral Peter Gabriel. Pisec in režiser Cameron Crowe pripoveduje zgodbo Lloyda Doblerja (John Cusack) in o njegovem predmetu poželenja, Diani (Ione Skye). Ne samo, da je to eden najboljših filmov o srednješolcih, je tudi ena najboljših romanc vseh časov.

Dežela La La (La La Land, 2016)


Ta melanholičen in nagrajen film, ki pripoveduje o dveh ljubimcih, ki želita uspeti v Los Angelesu, ni samo prijeten za oči (zahvaljujoč nadarjenima Ryanu Goslingu in Emmi Stone), ampak ima kar nekaj fantastičnih pevsko-plesni točk. Zagotovo bosta navijala, da par ostane skupaj, v dober in slabem.

Štiri poroke in pogreb (Four Weddings and a Funeral, 1994)


Gizdalinski Britanec (Hugh Grant) se zaljubi v Andie MacDowell medtem, ko obišče vse naslovne dogodke. Ta prijetna in resnično duhovita komedija “zabrenka” tudi na čustva, zato si jo resnično morate ogledati.

Umazani ples (Dirty Dancing, 1987)


Recite karkoli želita o tem “osladnem” filmu, ampak kdo ga ugasne ali prestavi televizijski kanal, če naleti nanj? Najbrž nihče. “Baby nihče ne postavi v kot” (ali v izvirniku “Nobody puts Baby in the corner.”), še posebej, če želi osvojiti učitelja plesa, ki vsa dekleta pusti odprtih ust.

Gora Brokeback (Brokeback Mountain, 2005)


Epska ljubezenska zgodba režiserja Anga Leeja o dveh kavbojih (Heath Ledger in Jake Gyllenhaal) je navdušila kritike in prejela številne filmske nagrade. Kljub temu, da ji v bitki za oskarja za najboljši film ni uspelo, ostaja zelo pomemben del popkulture.

Bull Durham (1988)


Oglejta si ga že zavoljo govora zdelanega metalca v bejzbolu, ki ga upodobi Kevin Costner, kjer Susan Sarandon spregovori o tem, v kar verjame – vključno s poljubi, ki trajajo 3 dni.

Šestnajst sveč (Sixteen Candles, 1984)


Klasika režiserja Johna Hughesa je svetu predstavila svet Molly Ringwald. Vanjo se je zaljubilo občinstvo, kot tudi na koncu filma tudi Jake Ryan. Očitno se nekater rojstnodnevne želje le uresničijo.

Drugi ljubezenski filmi za valentinovo, ki si jih oglejta skupaj

Duh (Ghost, 1990)

En dan (One Day, 2011)

Čedno dekle (Pretty Woman, 1990)

Zajtrk pri Tiffanyju (Breakfast at Tiffany’s, 1961)

Ta nora ljubezen (Crazy, Stupid, Love, 2011)

Titanik (1997)

Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook, 2012)

P.S. Ljubim te (P.S. I Love You, 2007)

Prevzetnost in pristranost (Pride & Prejudice, 2005)

Knjiga življenja (The Book of Life, 2014)

Krive so zvezde (The Fault in Our Stars, 2014)

Skozi čas (About Time, 2013)

10 razlogov, zakaj te sovražim (10 Things I Hate About You, 1999)

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Headspace Guide to Meditation: naučite se meditirati z novo serijo na Netflixu