fbpx

Najpomembnejši astrološki dogodki v letu 2023, ki vam lahko spremenijo življenje

Foto: envato

Ugotovite, kateri vidiki planetov vam lahko spremenijo življenje! Astrologi razkrivajo, kateri so najpomembnejši vidiki planetov v naslednjem letu in kakšen vpliv imajo na vaše življenje!

Po kitajskem horoskopu je bila v letu 2022 v znamenju vodnega tigra, v letu 2023 pa bo prav tako v elementu vode, a v znamenju umirjenega zajca.

Astrologi nakazujejo, da nas čaka več pomembnih planetarnih dogodkov, ki lahko vplivajo na pomembne vidike življenja.

Poglejmo najpomembnejša planetarna gibanja v letu 2023:

1. Retrogradni Merkur v letu 2023

Retrogradni Merkur je aspekt, ki je na najbolj slabem glasu, sesuvajo se načrti, odpovedujejo dogovori, vse uhaja izpod nadzora – astrologi poudarjajo, da se v teh obdobjih počutimo, kot da se je vse obrnilo na glavo. Stvari, ki smo jih načrtovali in začrtali v svojih glavah, se lahko obrnejo v popolnoma drugo smer.

Od 29. decembra 2022 do 18. januarja 2023 v znamenju kozoroga
V novo leto vstopamo z retrogradnim Merkurjem, ki od nas pričakuje samodisciplino, trdnost in pripravljenost, da se brez panike spoprimemo s težkimi situacijami. Bodite vztrajni in ne nasedajte provokacijam – lahko se vam ponudijo lahke rešitve težav, ki se lahko spremenijo v še večje težave.

Pazite nase. Foto: Toni Ferreira / Pexels

21. april – 14. maj v zemeljskem znamenju bika
Retrogradni Merkur bo spomladi v znamenju bika. Rojeni pod tem ozvezdjem v tem obdobju naj bodo še posebej previdni z denarjem in naj ne zapravljajo po nepotrebnem nepremišljeno. Prav tako je pomembno, da ste previdni v romantičnih odnosih, zato vzpostavite ravnovesje med umom in srcem, ne izpustite, da te vodijo samo impulzivna čustva.

23. avgust – 15. september v zemeljskem znamenju device
Konec poletja in začetek jeseni bo v znamenju retrogradnega Merkurja v devici. Pomembno je, da ste dosledni svojim ciljem in dobro premislite. Pazljivo si oglejte podrobnosti in posvetite čas malenkostim. Premislite vsak korak, da se vaši načrti ne izjalovijo.

13. december 2023 – 1. januar 2024 v ognjenem znamenju strelca
Ker se leto 2023 začne z retrogradnim Merkurjem, se tudi konča. Najprej se bo planet komunikacije gibal skozi strelca in nato skozi kozoroga. Pomembno je biti učinkovit, pa tudi ne obremenjevati se z delom. Potrebujete tako zabavo kot počitek, da si napolnite baterije in začnete nove zmage.

2. Retrogradna Venera – od 23. julija do 4. septembra 2023

Venera, planet ljubezni in lepote, ni pogosto retrogradna, le približno vsako leto in pol se premakne nazaj. A v tem stanju ostane štirideset dni, kar bo še posebej vplivalo na ljubezen in denar. Ker je Venera naklonjena romantičnim in finančnim zadevam, lahko njen retrogradni tok ovira uspeh na tem področju. Pomembno je, da smo osredotočeni na rešitve in se izogibamo iluzijam. Vsem izzivom se lahko izognete, če naredite dobro strategijo in postanete aktivni.

3. Konjunkcija Jupitra in Venere – od 25. februarja do 8. marca

Pozitiven vidik, ki prinaša čudovito kombinacijo dveh čarobnih in srečnih planetov. Jupiter simbolizira veliko veselje, Venera pa ljubezen, ki »trka na vrata«. Ko sta Jupiter in Venera v paru, pričakujte optimistične novice in pozitiven razvoj dogodkov na vseh področjih življenja.

Retogradni Merkur ima lahko različne učinke na vas. Foto: Danny Iines / Unsplash

4. Mars v opoziciji s Plutonom

Opozicija teh planetov bo potekala maja. Astrologi bitko med sprtima planetoma razlagajo tako, da je zdaj pomembno, da se spomnimo lekcij, ki smo se jih naučili v preteklosti. Vse, kar lahko vsak naredi na svoji ravni, je, da si prizadeva za zavest in blaginjo, ne da bi pri tem komurkoli škodoval.

5. Prehod Jupitra iz ovna v bika 16. maja

Planet blaginje in opolnomočenja se bo gibal v znamenju ovna, močnem in ognjenem znamenju. Nato se Jupiter premakne v bika, ki predstavlja povezavo blaginje in blaginje. Vidik je ugoden za izboljšanje finančnega položaja, materialnega bogastva, razvoj kariere in sklepanje resnih romantičnih poznanstev. V tem obdobju je pomembno, da ste pozorni na prehrano in ne pretiravate z uživanjem kaloričnih živil.

6. Saturn v ribah

Ali ste vedeli, da se Saturn premika najpočasneje? Tako bo prvič po dveh letih in pol zamenjala znamenje, od 7. marca pa bo vstopila v ozvezdje rib. Saturn v tem položaju lahko razkrije vse skrivnosti. Marsikaj lahko pride na površje in čeprav je resnica včasih težka, je lahko tudi zdravilna in poveča zavest o nečem.

7. Štirje mrki leta 2023

Sončni mrk v ovnu – 20. april
Morda ste impulzivni, a če boste uporabili znanje, bili informirani in odprti, se lahko stvari izboljšajo.

Ima na vas vpliv Lunin mrk? Foto: Pietra Schwarzler / Unsplash

Lunin mrk v škorpijonu – 5. maj
Vse skrivno v tem obdobju bo aktivno in bo prišlo na dan. Najverjetneje vas bodo prevzeli najbolj mešani občutki in nerazumno hrepenenje. Poslušajte svojo intuicijo, vendar ji ne zaupajte povsem. Morda vam bo rekla, da omejite komunikacijo s strupenim partnerjem, ki se igra le z vašimi občutki. Pazite se manipulativnih taktik in bodite bolj previdni in nežni do sebe.

Sončni mrk v tehtnici – 14. oktober
Poskusite se ne vpletati v življenjske dileme in se čim bolj sprostite. Vse je na svojem mestu!

Lunin mrk v biku – 28. oktober
Poslušajte svojo intuicijo in notranji glas. Venera v znamenju bika vam bo naklonjena tako v ljubezni kot v finančnih zadevah – če se boste ravnali po klicu svojega srca in pozorni na znake, ki jih bo pošiljala vaša podzavest.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.