fbpx

Napovednik: zanimivi filmi in serije, ki prihajajo do konca leta 2021

Filmi in serije, ki vas ne bodo pustili hladnih.

Eternals Foto: Marvel Studios
Zadnjič posodobljeno: :

Ste ljubitelji akcije, ob kateri se vam naježi koža? Napetosti, zaradi katere ste prilepljeni na televizijski zaslon? Močnih čustev, ki jih v vas prebudijo ganljive zgodbe filmskih junakov? Potem berite naprej, saj vas filmi in serije, ki smo jih pripravili, gotovo ne bodo pustili hladnih.

Eternals

Dobra novica za vse ljubitelje Marvelovih filmov: to jesen vam gotovo ne bo dolgčas, saj na filmska platna prihaja Eternals. Eternals oziroma Večni so rasa nesmrtnih bitij, ki je že od nekdaj živela na Zemlji in oblikovala njeno zgodovino in civilizacijo. Zakaj pa ni pomagala pri boju s Thanosom, se morda sprašujete. Odgovor leži v pravilu Večnih, da se ne vmešavajo v prepire ljudi, dokler niso vpleteni Deviants, njihovi glavni sovražniki. No, Deviants so se tokrat vrnili in Večni imajo le sedem dni, da jih ustavijo. V filmu, nabitem z akcijo, boste lahko opazovali vrhunsko igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo Richard Madden, Brian Tyree Henry, Selma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Barry Keoghan, Lia McHugh, Ma Dong-seok in Lauren Ridloff, režirala pa ga je Chloe Zhao. V kinodvorane pride 5. novembra. Komaj čakamo!

Foundation

Znanstvenofantastična serija Foundation je posneta po romanih Isaaca Asimova, njena vsebina pa vas bo morda spomnila na Igro prestolov. No, s to izjemo, da se Foundation dogaja v vesolju.
Zgodba se začne z dr. Harijem Seldonom (Jared Harris), ki je napovedal razpad galaktičnega kraljestva (Asimova inspiracija tu je bil razpad Rimskega cesarstva). Seldon na rob galaksije pripelje svoje zveste privržence z namenom, da zgradijo novo civilizacijo, kar pa seveda ni najlažja naloga. Igralsko zasedbo sestavljajo Lee Pace, Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann, Cassian Bilton, in Alfred Enoch, na platformo Apple TV pa prvi dve epizodi prideta 24. septembra (vsaka naslednja epizoda nato izide teden kasneje).

The hand of God

Film The hand of God je delo z oskarjem nagrajenega italijanskega režiserja Paola Sorrentina, zgodba pa je postavljena v Neapelj in sicer v 80. leta 19. stoletja. Osredotoča se na režiserjevo odraščanje, polno nepričakovanih čudežev in še bolj nepričakovanih tragedij. Naslov filma je referenca na nogometnega zvezdnika Diega Maradono, ki je Sorrentinu nehote, na prav poseben način rešil življenje. V najbolj osebnem filmu, ki ga je po lastnih besedah Sorrentino kdajkoli režiral, boste lahko opazovali igralce, kot so Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo in Marlon Joubert. Na platformo Netflix The hand of God prihaja 15. decembra.

Nightbooks

Zgodba fantazijskega filma se začne, ko mlada čarovnica (Krysten Ritter) ugrabi dečka in od njega zahteva, da ji vsako noč pove novo strašljivo pravljico. Toda deček se ne vda in se s čarovničino podložnico Yazmin odloči, da bosta poskušala zbežati. Toda to je vse prej kot lahka naloga: najti morata namreč pot iz zapletenega labirinta, pri tem pa biti pazljiva, da ju čarovnica ne ujame. V glavnih vlogah poleg Ritterjeve igrata še Winslow Fegley in Lidya Jewett, film pa na platformi Netflix izide 15. septembra.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!