fbpx

Nataša Hrupič za Rašico

Pletenine so nepogrešljiva sestavina vsake jesensko zimske kolekcije, zato so jim v Rašici namenili še več pozornosti kot ponavadi. K sodelovanju so povabili modno oblikovalko Natašo Hrupič, ki je ustvarila prefinjeno damsko kolekcijo. V njej se oprijete pletenine ovijajo v mehko padajoče jope in ponče, ...

Pletenine so nepogrešljiva sestavina vsake jesensko zimske kolekcije, zato so jim v Rašici namenili še več pozornosti kot ponavadi. K sodelovanju so povabili modno oblikovalko Natašo Hrupič, ki je ustvarila prefinjeno damsko kolekcijo. V njej se oprijete pletenine ovijajo v mehko padajoče jope in ponče, veliko je plastenja ter bogatih ovratnikov, ki veličastno počivajo na ramenih sicer preprosto krojenih pletenin. Rahlo luknjičavi vzorci pletiva učinkujejo kot nežna volnena čipka, kar daje pleteninam ženstven značaj. Med barvami najdemo tradicionalno zimsko črnino, sivo in bež, dopolnjuje pa jih še bogata paleta toplih jesenskih odtenkov v rjasto rdeči, borovo zeleni in polnočno modri barvi. Vse se med seboj dopolnjujejo in dopuščajo svobodo pri kombiniranju. Vzorci so diskretni, kot smo pri Rašici že vajeni. Prevladujejo tisti, ki se spogledujejo s strukturami tkanin, na primer vzorec ribje kosti. Ta je kot detajl prenesen tudi na elegantne puloverje in jopice. Uporabljene mešanice pletiva, kot so moher, angora in kašmir, delujejo izredno prefinjeno, ponekod pa so kombinirane še s svetlečimi nitmi, ki dodajo kolekciji bogat občutek.

 

Prodajalna Rašica, Gosposvetska 3, Ljubljani in www.rasica.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.