Når man snakker om en piknik, er maten vanligvis i forgrunnen. Likevel er det nødvendig å sørge for at gjestene ikke er tørste. Du kan vise din kreative strek ved å blande ulike typer drinker, noe som vil piffe opp møtet med venner.
Pivo ni edina pijača, ki se poda k dobrotam z žara. Zato bodo ljudje na vašem pikniku še toliko bolj navdušeni, ko bodo odkrili, da ste zanje pripravili nekaj posebnega. Ker recepte za najbolj priljubljene koktajle mnogi že poznate, smo se odločili, da poiščemo nekaj takih, za katere verjetno še niste slišali. Prepustite se 5 koktajlom, ki jih priporočajo londonski točaji.
The Bathtub Bomb
Ingredienser:
- 2 merici tekile
- 1 merica limoninega soka
- 1 merica sladkornega sirupa
- 3 merice grenivkinega soka
- 3 merice ingverjeve kole
Ključ do dobrega koktajla se skriva predvsem v pravem razmerju med alkoholom in brezalkoholnimi pijačami, ki ga Bathtub Bomb prav gotovo ima.
The Naughty Cuppa
Ingredienser:
- košarica jagod
- polovica kumare
- 3 vejice mete
- 2 ts honning
- iztisnjena limona
- isbiter
- 300 ml gina
- 2 vrečki jasminovega čaja
- steklenica šampanjca
Čajne vrečke namočite v gin in počakajte, da v pijačo izločijo svojo vsebino. V posodo dodajte še ostale sestavine razen šampanjca, in vse skupaj zmešajte z električnim mešalnikom. 100 ml nastale tekočine natočite v kozarec za šampanjec in dodajte še nekaj kapljic šampanjca.
The Killer Char-Griller
Ingredienser:
- 5 meric gina
- 2 merici sadjevca
- 1 merica sladkornega sirupa
- isbiter
- popečeno sadje
Pri pripravi tega koktajla vam bo nekaj časa vzela le peka sadja na žaru. Pijačo lahko popestrite s pomarančami, jagodami, limonami … Preden ji dodate sadje, jo skupaj z ledom zmešajte v vrču.
Bobby’s Bung-It-In
Ingredienser:
- 8 iztisnjenih limon
- 200 g sukker
- 700 ml žganja (rum, viski, gin ali vodka)
- 700 ml ohlajenega črnega čaja
Vse skupaj zmešajte v skledi. Nato pijačo pustite počivati približno eno uro. Dodajte ji še led in nekaj muškatnega oreščka. Koktajl je v hipu pripravljen.
Grandma’s Dancing Juice
Ingredienser:
- 350 ml gina
- 200 ml grenčice Aperol
- 150 ml svežega grenivkinega soka
- 225 ml svežega limetinega soka
- 150 ml soka granatnega jabolka
- 75 ml sladkornega sirupa
- mineralvann
Gin in grenčica Aperol vse bolj pridobivata na priljubljenosti, zato je letošnje poletje pravi čas, da ju uporabimo v svojih koktajlih. Vse sestavine natočimo v skledo, napolnjeno z ledom, in jih premešamo. Pijačo lahko okrasimo z olupki pomaranče in grenivke.