fbpx

7 uvanlige retter som folk absolutt elsket tidligere

Matvaner endres over tid i ulike kulturer. Noen retter som vi kjenner som tradisjonelle er bevart fra generasjon til generasjon, mens andre synker inn i glemselen over tid.

Številne jedi iz preteklosti dokazujejo, da smo ljudje pri delu v kuhinji od nekdaj bili zelo kreativni. Katerih 7 nenavadnih vrst hrane, ki v najrazličnejših oblikah združujejo široko paleto okusov, so ljudje nekoč še posebej oboževali?

1. Brusnične sveče

Brusnične sveče
Brusnične sveče

Podjetje Hellman’s, ki je poznano predvsem po svoji majonezi, je v 60. letih prejšnjega stoletja presenetilo z oglasom, v katerem predstavljajo solato z brusničnimi svečami.

2. Solata iz želeja

Solata iz želeja
Solata iz želeja

Ljudje so se v preteklosti prehranjevali s solatami iz želeja, ki jih je ponavadi krasilo meso, zelenjava ali sadje.

3. Zamrznjen sir

Zamrznjen sir
Zamrznjen sir

Solata z zamrznjenim sirom, obložena z brokolijem, izgleda vse prej kot slastno.

4. Banane s šunko in holandsko omako

Banane s šunko in holandsko omako
Banane s šunko in holandsko omako

Holandska omaka sestoji iz masla in rumenjakov. Uporablja se kot dodatek poširani zelenjavi, solati, ribam, ljudje pa so jo nekoč oboževali v kombinaciji z bananami in šunko.

5. Hamburgerji iz pločevinke

Hamburgerji iz pločevinke
Hamburgerji iz pločevinke

Priprava konzerviranih hamburgerjev je resda preprosta, a zato obstaja veliko dvomov o njihovi kakovosti. Verjetno se prav iz tega razloga niso obdržali.

6. Ananas s klobasami in korenjem

Ananas s klobasami in korenjem
Ananas s klobasami in korenjem

Če se boste odločili, da boste to jed bližnjim pripravili na družinski večerji, boste prav gotovo poželi veliko začudenih pogledov.

7. Želatina s korenjem


Želatina s korenjem je nenavadna že sama po sebi, ob dodatku datljev pa je videti še nekoliko bolj posebno.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.