Sjømatspesialiteten som Boschs oppskrift tilbyr deg denne gangen har aldri blitt laget så raskt og enkelt. Kveitewraps med persille er en deilig, lett og rask rett for hele familien.
Ingredienser
Riba:
• 8 filejev morske plošče
• salt
• sok ½ limone
• 20 g masla za posodo
Saus:
• 60 g sira gauda
• 20 g mehkega masla
• malo belega vina
• pepper
• 2-3 desetni žlici smetane
• 2 desertni žlici nasesekljanega preteršilja
Piroliza
Vaša pečica se čisti sama
Pečica se spritiskom na gumb samodejno očisti, zato naporno in zamudno čiščenje ni več potrebno. V ta namen se pečica segreje vse do 480°C, tako da umazanija v pečici razpade v pepel, ki ga enostavno obrišete s krpo.
Forberedelse
1. S pomočjo dvostranske plošče za ribanje na sekljalniku naribajte sir.
2. Fileje morske plošče izperite z mrzlo vodo in jih do suhega popivnajte.
Nato jih posolite in politje z limoninim sokom.
3. Namastite posodo, ki je primerna za peko v pečici. Fileje zavijte, pripnite z zobotrebcem in položite v pladenj.
4. V posodi umešajte sir, maslo, belo vino, poper in smetano. Zmes prelijte po zavitkih morske plošče in jih v predhodno segreti pečici pecite pri približno 180°C 15 min.
Råd
Preden postrežete, okrasite s peteršiljem.