Varm sjokolade med Nutella er en varm drikk for kalde dager. Selv om de fleste av oss er helt fornøyde med å smøre Nutella tykt på brød, er dette langt fra den eneste måten vi kan bruke dette berømte hasselnøttpålegget på. I tillegg er varm sjokolade med Nutella en fin måte å bruke opp all Nutella i glasset (du vet at det alltid er litt Nutella igjen på bunnen eller rundt kanten, og det knuser hjertene våre å kaste den - vel, ikke mer! ). Varm sjokolade med Nutella kan også gjøres om til en kald sjokoladedrikk.
Du elsker varm sjokolade? Kaj pa Nutella? Potem imamo za vas dobiten recept, ki vam vzame bare noen få minutter! Nutello lahko v domači kuhinji uporabimo na številne načine, tudi za vročo čokolado oz. hladen čokoladni napitek. Vroča čokolada z Nutello je odličen način, da se do konca ”znebite” vse Nutelle, ki ostaja v kozarčku, potem ko več kot toliko iz njega ne moremo postrgati z nožem ali žlico.
LES MER: Oppskrift: Nutella milkshake, tilberedt uten blender #milkshake
Pričarajte si vročo čokolado oz. čokoladni napitek, ki se mu ne bo mogla upreti nobena družina. Osnovni recept lahko začinite s čokoladnim ali lešnikovim likerjem, rumom ali vaniljevim izvlečkom in ščepcem soli.
P. S:. Čeprav se zdi, da vroči napitki poleti niso najboljša izbira, ni tako. Če namreč za zajtrk pijemo toplo pijačo, telesu že zjutraj povemo, da se bo moralo čez dan pospešeno ohlajati. Tako je pitje toplih oz. vročih napitkov celo koristno, kajti telo se čez dan lažje in hitreje začne spopadati z vročino.
Recept za vročo čokolado z Nutello:
Sestavine za vročo čokolado z Nutello:
- 2 žlici Nutelle (ali ostanki Nutelle)
- 2,5 dl mleka (navadno, sojino, riževo …)
Postopek priprave vroče čokolade z Nutello:
Mleko segrejemo, a ne dovolimo, da zavre. Prelijemo ga v skodelico, dodamo Nutello in mešamo, dokler se namaz povsem ne raztopi. Postrežemo samostojno, lahko pa vroči čokoladi na vrhu dodamo stepeno sladko smetano. Če vročo čokolado delamo iz ostankov Nutelle, mleko najprej prelijmo v lonček z Nutello, tega hermetično zapremo, ga v slogu barmana, ki pripravlja koktajl, dobro pretresemo in prelijemo v skodelico. Če želimo namesto toplega hladen napitek, pustimo, da se vroča čokolada delno ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo za nekaj časa postavimo v hladilnik. Pa veselo sladkanje!