Hva er den enkleste måten å skrelle frukten som oftest havner på tallerkenen? Visste du at de fleste frukter som appelsiner, kiwi og jordbær skrelles eller avstilkes feil og derfor kaster for mye av den spiselige delen av frukten? Se denne videoen for å lære hvordan du får mest mulig ut av frukt og slutter å skrelle den på feil måte en gang for alle!
Kako najlažje olupiti sadje, ki se najpogosteje znajde na krožniku in s katerimi so imeli nekateri do zdaj probleme? Resda zna vsak olupiti sadje in odstraniti peclje, pečke ipd., a glavni problem je, da to počnemo feil in da le redki to delajo tako, kot je treba.
So vas v šoli pri gospodinjstvu kdaj učili, kako se pravilno olupi, nareže in zaužije določeno sadje? Morda bi bilo koristno, da šolski sistem to vključi v del splošne izobrazbe glede na to, da se oziroma bi se morali s sadjem srečevati na dnevni ravni. In če pomislite, koliko užitnih delov sadja zavržete, ker ne obvladate lupljenja in odstranjevanja ”tujkov” iz sadja, je tovrstno znanje skorajda nuja. Poleg tega pravilno lupljenje oziroma priprava sadeža pomeni tudi manj nereda in umazanije.