Høsten skjemmer oss bort med varme farger og deilige frukter som bare smelter i munnen. I tillegg til søte kastanjer og sprø epler, er en av våre favoritt høstfargede frukter det deilige gresskaret, som vi enkelt kan tilberede deilige supper, fargerike risottoer og, til syvende og sist, eksepsjonelle desserter fra. Her er en oppskrift på gresskarsjokoladekaker som du bare må prøve...
Preizkusite popolnoma preprost recept za bučni kolač s čokoladnimi koščki, ki je kot nalašč za deljenje s prijatelji, sodelavci in najdražjimi.
LES MER: Høstoppskrift: deilig lecina gryterett med søtpoteter og gresskar
Recept za bučni kolač s čokoladnimi koščki
Ingredienser za bučni kolač s čokoladnimi koščki:
- 2 kopper universalmel
- 1 ts kanel
- ¼ čajne žličke pimenta
- ¾ čajne žličke ingverja
- ¼ čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
- 1 ts bakepulver
- ¾ teskje salt
- 1 skodelica nadrobljenega masla
- 1 ¼ skodelice belega sladkorja
- 1 stort egg
- 2 čajni žlički vaniljevega izvlečka
- 1 skodelica bučnega pireja (bučo popečemo v pečici, izdolbemo in pretlačimo v pire)
- 1 zavojček čokoladnih koščkov
Navodila za bučni kolač s čokoladnimi koščki:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. V srednje veliki posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo maslo in sladkor, dodamo vaniljo in jajce ter mešamo, dokler ne dobimo enakomerne zmesi. Dodamo bučni pire in na koncu čokoladne koščke. Maso razporedimo po pekaču in pečemo, dokler robovi ne odstopijo od roba pekača (približno 40 minut). Kolač ohladimo, narežemo na kocke in postrežemo. Dober tek!