Hva slags kaker liker du best? Myk og seig eller tynn og sprø? Hvis det bare fantes en kakeoppskrift for å tilfredsstille enhver smak, ikke sant? Selv om vi må vente en stund på dette, har vi endelig funnet ut hva som er triksene for å bake småkaker etter vår egen smak. Så la oss se hva vitenskapen sier om hvordan vi baker den beste kjeksen i livet vårt...
Veš, kako speči najboljši piškot na svetu? Znanost ima odgovor! Znanost? Znanost in kulinarika sta vsekakor povezani področji in najbrž se strinjate, da je najlepše eksperimentirati prav v kuhinji. Ker se bližajo prazniki in ker nam znanost lahko ponudi marsikateri odgovor na vprašanja, povezana s pripravo, kuhanjem in peko hrane, smo tokrat raziskali, kakšni kuharski triki se skrivajo za peko popolnih piškotov.
Hrustljavi, mehki, tanki, napihnjeni … Vsak piškot ima svojo majhno skrivnost. Pa poglejmo, kaj je treba dodati klasičnemu receptu za piškote, da ti postanejo …
LES MER: Høstoppskrift: deilig lecina gryterett med søtpoteter og gresskar
Mehki: dodajte 2 dodatni skodelici moke.
Hrustljavi z mehko sredico: uporabite ¼ čajne žličke pecilnega praška in ¼ čajne žličke sode bikarbone.
Rjavo zapečeni: pečico nastavite na več kot 180 stopinj.
Žvečljivi: uporabite večnamensko moko.
Prav takšni kot iz trgovine: namesto masla uporabite margarino.
Debeli in manj hrustljavi: zmes zamrznite in jo dajte iz zamrzovalnika 30 minut pred peko.
Kot torta: uporabite več sode bikarbone, ki piškote dobesedno napihne.
Še boljši: če boste maso pred peko zamrznili za 24 ur, bodo imeli piškoti še več okusa.
Poenoteni: če vas skrbi videz piškotov, polovico sladkorja nadomestite z agavinim sirupom.