På et kulinarisk cruise nedover Ljubljanica-elven kan du nyte de unike smakene av utvalgte retter av toppkokkene Igor Jagodic og Mojmir Šiftar. Igor Jagodic, årets kokk 2019, som driver kjøkkenet på Restaurant Strelec i Ljubljana slott, og Mojmir Šiftar, ungt talent 2019, som driver restauranten Evergreen, har laget en deilig meny for deg, som vil bli ledsaget av førsteklasses Slovenske viner og romantiske melodier.
Večerja na ladjici vključuje 5-hodni menu Chefov Igorja Jagodica in Mojmirja Šiftarja ob spremljavi vin domačih vinarjev, pijačo dobrodošlice, kavo po lastnem izboru z Lolite, ene izmed najbolj priljubljenih ljubljanskih kavarn, dvourni panoramski izlet z ladjico Ljubljana in izvrstno živo glasbeno spremljavo.
Menu
Dimljeno maslo, pašteta piščančjih jeter, kruh
- Pozdravi iz kuhinje
Sladoled gosjih jeter, marmelada, ajda
Krompirjev ocvrtek, nadevan z kremo dimljene postrvi, čemaževa majoneza, vložen čemažev cvet, ikre postrvi - Rdeča postrv, ikre rdeče postrvi, lubenica, dashi lubenice, majoneza s koriandrom
- Opečena, marinirana govedina, vložen, ocvrt in surov topinambur ali papeževa repica, šalotka v staranem kisu, lešniki
- V maslu poširan romb, testenina z polento in mladim sirom, sok pečenega paradižnika z oljčnim oljem, paradižnik, olive, hrustljava ribja koža, pinjole
- Srnin hrbet, pire zelene, omaka malin in slanine lardo, vložene maline, malinina gorčica, slanina
- Krema s figovimi listi, fige, sladoled z figovimi listi, oljčno olje z limono, lešniki
Na poletno kulinarično plovbo po Ljubljanici vas bodo popeljali v četrtek, 25. julija og v sredo, 28. avgusta 2019. Začetek plovbe je ob 19:00 na privezu Špica Caffe , Gruberjevo nabrežje.
Kulinarično razvajanje na ladjici lahko podarite za obletnico poroke ali rojstni dan, se malce drugače udeležite poslovnega kosila ali pa le doživite Ljubljano z druge perspektive – z reke sedmerih imen, reke Ljubljanice.
Prijavite se lahko her. Vær så god!
Poglejte utrinke za prejšnjih kulinaričnih razvajanj:
Mer informasjon på:
kavalgroup.si