Jakten på den beste ballen i verden ville ikke vært den samme uten Italia. Selv om det italienske kjøkkenet er kjent for sin tradisjon, valgte vi denne gangen noe friskt, med mindre tradisjon, og derfor med mye friskhet. Grom italiensk is.
Sladoledarnica Grom iz Torina je svoja vrata odprla leta 2003, ko sta Guido Martinetti in Federico Grom po letu iskanja našla sestavine, ki sta si jih zamislila. Zamislila pa sta si sestavine najvišje možne kvalitete, ki večinoma prihajajo iz Italije in Južne Amerike. Rezultat njunega iskanja so od petnajst do dvajset metrov dolge vrste. Tako dolge, da sta se Guido in Federico že dve leti zatem pričela širiti.
LES MER: Beste iskrem i byen: portugisiske Santini #2
Stremita k naravnemu. Sestavine so posebne in povedo, od kod so doma. Lahko pokusimo okus limone iz Siracuse, kavo iz Gvatemale og temno čokolado iz Venezuele. Njuno trgovinico v New Yorku že od dneva po otvoritvi spremljajo tridesetmetrske vrste, sladoled pa lahko okušajo tudi na ulicah Tokia, v Malibuju, Osaki, Paris og po vsej Italiji. Vsak mesec si zasluži svoj okus. Julija se na primer lahko sladkamo s sladoledom po okusu rikote iz Sardinije s kandiranimi črnimi češnjami in koščki pistacije. Pa še to – ko so Sarah Jesicco Parker po obisku Firenc vprašali, česa se je najbolj zapomnila, ji je kot prva stvar na misel prišel prav Gromov sladoled.
Mer informasjon: www.grom.it