fbpx

Tips for å spise sunnere på jobben

Siden vi er mette til randen av ferdige smørbrød fra nærmeste butikk eller automat og usunn snacks som følger oss på jobb dag etter dag, har vi funnet på noen enkle måter å spise sunt og balansert på jobben.

Uravnotežen obrokPomankanje časa je ponavadi glavni krivec za nezdravo prehranjevanje skozi naporen delovnik. Še bolj nezdravo je, če zaradi understreke sploh ne jemo, saj nam tako primankuje energije, ki jo za uspešno bitko z delovnimi obveznosti še kako potrebujemo. Rešitev večne dileme, kaj pojesti, če sploh kaj, je seveda zdrav in uravnotežen obrok, ki naj mu v napadih lakote sledijo zdravi prigrizki. Držimo se nekaj osnovnih pravil, ki bodo v naš dan prinesla mir in odlično počutje.

1. Za kosilo si vzemimo čas. Dovolj bo že 15 minut, a pogoj je, da vmes odložimo delo in obrok pojemo v miru.
2. V kolikor imamo v pisarni hladilnik, ga založimo z zdravimi prigrizki. Sadje, zelenjava, jogurti, oreščki in zdrave energijske ploščice bodo poskrbeli, da bomo pozabili na nezdrave prigrizke.
3. Med delom ne pozabimo piti. Odmislimo pretirane količine kave in posezimo po vodi ali čaju.
4. V kolikor zvečer radi kuhamo, vedno skuhajmo preveč in ostanke spravimo v posodico, ki jo naslednji dan vzamemo s seboj.
5. Če si lahko hrano na delovnem mestu pogrejemo, si čez vikend pripravimo zalogo zdravih obrokov, ki jih zamrznemo in zjutraj vzamemo s seboj.
6. Ko pa se sendviču enostavno ne moremo izogniti, ga dajmo izdelati po svojem okusu in izberimo zgolj zdrave sestavine. Tako nas v sendviču ne bosta presenetili majoneza in nekakovostna salama.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.