fbpx

Oppskrifter: Nyttårssnacks som du tilbereder på få minutter

Nyttårssnacks som vi tilbereder raskt og enkelt og skinner som vert for den beste desemberfesten.

Novoletni prigrizki oziroma “finger food” so jedi za v prste, ki ne zahtevajo dolgotrajne priprave, enostavna pa je tudi njihova postrežba, saj jih gostje enostavno položijo na prtiček oziroma v roko. S hitro in enostavno pripravo našega izbora slanih prigrizkov za novoletno zabavo se bomo uspešno izognili pogostitvi z dolgočasnim čipsom in neinovativnimi slanimi palčkami, kupom neumite posode, dolgotrajnim uram peke in večnim izgovorom za dejansko organizacijo zabave.

1. Sirove palčke iz listnatega testa

Ingredienser:

  • 250g listnatega testa
  • 1 egg
  • 100g naribanega sira
  • začimbe po želji (nam najbolj dišita čili in rožmarin)

Forberedelse: Odtajano testo razvaljamo in premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki ga po želji zmešamo z malce vode. Testo okrasimo z naribanim sirom in začimbami ter ga narežemo na poljubno debele trakove (mi imamo najraje 2 cm široke in 10 cm dolge palčke). Trakove položimo na s peki papirjem obložen pekač, ki ga za približno 15 minut postavimo v na 180 stopinj ogreto pečico. Ohlajene sirove palčke ponudimo kar tako, lahko pa jih postrežemo z različnimi omakami.

Sirove palčke iz listnatega testa
Sirove palčke iz listnatega testa

2. Pikantna piščančja nabodala

Ingredienser:

  • 4 polovičke piščančjih prsi
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 žlice curryja v prahu
  • 0,5 žličke čilija v prahu
  • 250 g jogurta
  • salt
  • pepper
  • oliven olje
Pikantna piščančja nabodala
Pikantna piščančja nabodala

Forberedelse: V posodi zmešamo kokosovo mleko, jogurt in začimbe. Piščančja prsa narežemo na debelejše trakove, jih položimo v posodo in dobro marinirana nataknemo na lesene palčke. Nabodalca popečemo v ponvi in pečena takoj postrežemo.

3. Italijanski opečeni kruhki

Ingredienser:

  • 8 kosov belega kruha
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 razkoščičenih in nasekljanih oliv
  • 4 paradižniki
  • salt
  • pepper
  • basilikum
  • oliven olje
Italijanski opečeni kruhki
Italijanski opečeni kruhki

Forberedelse: Pradižnike narežemo na kocke in popražimo na olivnem olju. Začinimo in dušimo približno 5 minut. Kruh opečemo v pečici in hrustljavega bogato natremo s česnom, pokapamo z olivnim oljem, obložimo s popečenim paradižnikom in potresemo z nasekljanimi olivami.

4. Pica rolice

Ingredienser:

  • 400 g listnatega testa
  • pločevinka pelatov
  • 100 g pršuta
  • 100 g mocarele
  • 1 egg
  • salt
  • pepper
  • oregano
  • hvitløk
Pica rolice
Pica rolice

Forberedelse: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Listnato testo razvaljamo v pravokotnik in ga premažemo s pelati, ki jih poprej nasekljamo, in obložimo z rezinami pršuta. Potresemo z razdrobljeno mocarelo in začinimo s soljo, poprom, česnom in origanom. Iz obogatenega testa zvijemo rulado in jo za 15 minut postavimo v hladilnik. Ohlajeno rulado narežemo na kolobarje in jih razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču. V posodi razžvrkljamo jajce in dve žlici vode ter z mešanico premažemo zvitke. Pica rolice pečemo približno 20 minut in ohlajene takoj postrežemo.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.