Til tross for flommen av kosttilskudd som matindustrien tilbyr oss i dag, må vi ikke glemme grønnalgen fra slekten Spirulina, da den balanserer og styrker helsen vår på en naturlig måte. Denne gangen tilbyr vi deg en deilig oppskrift på nybakt brød med mirakuløse alger, som vil gi deg nok energi og mer styrke.
Spirulina je odlično celostno živilo, ki nadomešča izolirane vitamine in minerale. Je močan antioksidant, vključno z vitamini B1, B6, C in E. Pomaga preprečevati celično škodo zaradi prostih radikalov, ki so povezani z razvojem bolezni kot so rak, artritis, bolezni srca, sive mrene in prezgodnje staranje. Poleg tega je zelo dober vir beta karotena, železa, kalcija, različnih mineralov in esencialnih maščobnih kislin.
Spirulina je odličen vir beljakovin, krepi imunski sistem, ščiti pred okužbami, lajša simptome alergij, in ima probiotične lastnosti.
Ingredienser
- 1 skodelica kvinoje
- 1 skodelica polnozrnate moke
- 2 kopper vann
- 3/4 skodelice sojinega mleka
- 2 egg
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 2 žlički jedilnega škroba
- 1/2 ts natron
- 1/4 žličke pecilnega praška
- 2 žlički alge spiruline v prahu
Forberedelse:
- Namočite kvinojo čez noč v 2 skodelicah vode.
- Odcedite odvečno vodo in temeljito sperite.
- Pečico segrejte na 350 stopinj.
- Sojino mleko, jajca, sladkor, jedilni škrob, sol in kvinojo združite v eno posodo in premešajte.
- V drugi posodi združite in premešajte moko, pecilni prašek in spirulino.
- Suho in gladko zmes združite ter dobro premešajte.
- Pekač obložite z peka papirjem in nato vanj ulijte zmes, ki ste jo pripravili.
- Pečete 40 – 50 minut.
- Kruh naj počiva po peki počiva 10 minut, da se malce ohladi.