INGREDIENSER FOR 2 PERSONER: 100 g fersk okra, 2 ts olivenolje, 2 klyper malt pepper, 2 ts balsamicoeddik, 200 g ruccola, 8 cherrytomater, 8 kg reker, 1 appelsin, en klype salt .
SESTAVINE ZA 2 OSEBI:
100 g sveže okre
2 žličke oljčnega olja
2 ščepca mletega popra
2 žlčke balzamičnega kisa
200 g rukole
8 češnjevih paradižnikov
8 dkg gamberov
1 appelsin
klype salt
FORBEREDELSE:
Čistim plodovom okre porežemo
konce in jih narežemo na 0.5 cm
debele kolobarje. Skupaj z gamberi
jo prepražimo na oljčnem olju in jo
potresemo po rukoli, na rezine
narezanih pomarančah in češnjevih
paradižnikih. Začinimo in
premešamo.
Recept so pripravili v restavraciji Angel,
Mercator center, Ljubljana
www.kaval-group.si