Søt Rustica ble også usøt – den åpnet den første pinceriaen i Slovenia på Trubarjeva i Ljubljana. Hva er en pinsa egentlig? Dette er en italiensk toppspesialitet som har blitt mer og mer populær i det siste, selv om den har virkelig gamle røtter. Den originale oppskriften på pinso dateres tilbake til det gamle Roma, da innbyggerne tilberedte spesielle ovale brød fra forskjellige meltyper som en gave til gudene.
Trubarjeva 44
LJUBLJANA
Pinner je ponovno postala priljubljena predvsem zaradi svojih odličnih lastnosti. Testo je namreč izredno lahko za presnovo, zato se pinsa uvršča med raznovrstno in uravnoteženo prehrano, posebej značilno za sredozemsko kuhinjo. Testo je nekaj posebnega: zunaj hrustljavo, znotraj pa nežno in mehko. Narejeno je iz več vrst moke, priprava pa je dolgotrajna in kar zapletena (zori najmanj 48 ur). A trud se splača: testo je res izjemnega okusa.
Takšno testo je odlična podlaga za neskončen izbor gurmanskih dodatkov. Uporabljene so samo prvovrstne sestavine – bio paradižnikova omaka, mocarela di bufala campana, parmski pršut, sir burrata, ‘nduja, bolonjska mortadela – vse to pa potem v pinserii združujejo v usklajene vrhunske kombinacije. Poleg pinse vam bodo v Rustiki postregli sveže smutije ali kraft točeno pivo, pripraviti pa znajo tudi eno najboljših kav v mestu. Tudi sladica bo vrhunska: rustikalne torte so slastne, rogljičke in piškote pa pripravljajo sami in jih sproti pečejo, kar pomeni, da boste dobili še tople. Za košček pinse se vam splača na kakšen sprehod po Trubarjevi ulici, za vas pa bodo skrbeli od jutra do poznega večera.
Mer informasjon på:
FB: pinsa.si
IG: @pinsarustika