Den første to-ukers festivalen med Trnič-ost, som arrangørene kalte "Trnič på hvert bord", starter denne lørdagen i Kamnik. Ostefestivalen trnič er en del av Trnič na evno mizo-prosjektet, og den starter på Okusi Kamnika - Podeželje-markedet.
Marčevska edicija živilske tržnice Okusi Kamnika – Podeželje se bo tokrat delno prelevila v prostor za kuhanje v živo: na Glavnem trgu bodo v mobilni kuhinji 3 priznani kamniški chefi, Janez Bratovž (JB restavracija), Janez Uršič (Gostilna pri planinskem orlu) in Primož Repnik (Gostilna in penzion Repnik), pripravljali jedi s trničem. Tako bodo ta trdi sir značilne hruškaste oblike z Velike planine v pokušino ponudili obiskovalcem, trnič pa bo na voljo tudi za nakup.
Možnost pokušine dobrot se bo nato vse do vključno 13. aprila v okviru praznika nadaljevala v angažiranih lokalnih restavracijah med posebnimi jedmi in menuji, ki trnič bolj ali manj ustvarjalno vključujejo. Po izteku prvega praznika pa bo sir na voljo tudi i hele Slovenia v izbranih restavracijah in trgovinah.
Sir trnič, ki ga bodo v Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik tudi v prihodnje predstavljali na različnih dogodkih po Sloveniji, želijo postaviti na vsako slovensko mizo.