Hvis du av og til ønsker å belønne deg selv med en sunn og deilig frokost som bare tar 10 til 15 minutter å tilberede, kan du unne deg disse amerikanske bananpannekakene med høyt proteininnhold.
Za razliko od običajnih palačink, ki so polne oglikovih hidratov in z malo proteini, so te palačinke prava proteinska “bomba”, ogljikovi hidrati pa se nahajajo le v banani. Glede na to, da ne vsebujejo moke, je njihova tekstura nekoliko drugačna od klasičnih ameriških palačink, vendar so kljub temu okusne in pukaste.
Recept za pripravo 8 palačink:
Ingredienser:
- 2 merici proteinov z okusom vanilije (lahko tudi brez okusa)
- 1 velika zrela banana
- 2 store egg
- en klype kanel
- en klype bakepulver
- salt
Prosess:
- Pazljivo razdvojite beljak od rumenjaka. Iz beljakov stepite sneg, tako da na začetku uporabite najnižjo kitrost mešalnika in jo postopno povečujete. Na ta nači boste beljakom dodali več zraka in bo zato nastalo več snega.
- V drugi posodi zmešajte rumenjake in ostale sestavine dokler ne dobite gladke zmesi. Nato v zmes postopoma dodajajte sneg in vse skupaj počasi zmešajte z roko, da masa ne izgubi volumna.
- Segrejte ponev na majhnem ognju in najno zlijte 4 žlice mase za palačinke. pecite 60 do 90 sekund na vsaki strani. Palačinke poslužite takoj. Lahko jih jeste samostojno ali pa dodate sadje in grški jogurt.