Hvis du leter etter en sunnere, men likevel smakfull, fyldig og kremet versjon av sjokoladepudding, så les videre. Vi har laget en oppskrift på sjokoladepudding med kaffe og avokado, som er full av antioksidanter. Med dette er du godt i gang med å oppfylle nyttårsforsettene i år.
V tem okusnem čokoladnem pudingu se skrivajo še kava, kokosovo mleko in avokado. Kava poudari okus čokolade, hkrati pa poveča število antioksidanter. Prav tako je skoraj brez kalorij. Kokosovo mleko poskrbi za prijetno aromo, prav tako avokado. Oba pa kar ‘pokata’ od sunt fett.
LES MER: Oppskrift: luftige pannekaker laget av kun én ingrediens
Sestavine – čokoladni puding s kavo in avokadom:
- 115 gramov temne nesladkane čokolade
- 200 mililitrov kokosovega mleka
- 1 srednje velik zrel avokado
- 1 žlica instant kave ali espressa
- ¼ skodelice vroče vode
Postopek priprave čokoladnega pudinga s kavo in avokadom:
Čokolado stopite v mikrovalovni pečici, da se zmehča. Ne stopite je preveč! Kavo zmešajte z vročo vodo, da se popolnoma raztopi. V multipraktiku, z električnim mešalnikom ali z metlico med seboj dobro pomešajte vse sestavine. Če je masa preveč gosta, lahko dodate žlico ali dve vode. Puding prelijte v posodice. Postrezite hladno. V hladilniku ga lahko hranite nekaj dni. Pa dober tek!