Dra nytte av druesesongen og fyll opp hjemmelaget druesyltetøy. Drue syltetøy kan lages av røde eller hvite druer. Den egner seg utmerket på brød, men den egner seg også til kjeks og kjeks.
Utnytte sezono grozdja, sadeža z mnogo vitaminov in mineralov. Natrgajte ali nakupite ga nekaj tudi za pripravo domače marmelade.
LES MER: Oppskrift: hjemmelaget ferskensyltetøy
Domača grozdna marmelada je enostavno pripravljen namaz, ki pa terja nekaj potrpljenja, v nadaljevanju pa vam predstavljamo različico z dodatkom vina.
Recept za domačo grozdno marmelado:
Sestavine za domačo grozdno marmelado:
- 900 g rdečega grozdja
- 800 g sladkorja
- 2,4 dcl modrega pinota
Postopek priprave domače grozdne marmelade:
Grozdne jagode operemo in jim odstranimo peške. Na štedilnik pristavimo lonec z debelim dnom, kamor stresemo grozdje in zlijemo vino. Na srednjem ognju kuhamo pribl. 15 minut. Po tem času dodamo sladkor in rahlo povečamo moč ognja, a le toliko, da marmelada rahlo zavre. Občasno premešamo in kuhamo, dokler se marmelada ne zgosti (gostoto preverimo tako, da damo kapljico marmelade na ohlajen krožniček, počakamo tri minute, in če se naguba, ko jo odrinemo s prstom, je gotova). Marmelado še vročo prelijemo v kozarce za vlaganje, ki smo jih prej dobro oprali in na 80 stopinjah Celzija pustili v pečici za četrt ure. Tesno zapremo in kozarce za 10 minut obrnemo na glavo. Obrnemo, da je kozarec spet s pokrovčkom navzgor. Pustimo, da se marmelada počasi ohladi. Pa dober tek!