Omelett kan tilberedes på hundre og én måter. Vi presenterer for deg en som vil lukte poteter og skinke. Potetomelett med skinke og ost regnes som en av de mest populære oppskriftene i verden, og hvis du ikke vet det ennå, korriger denne feilen raskt.
Krompirjeva omleta s šunko in sirom je dobra tako hladna kot topla. Je precej nasitna, in če je ne boste zmogli pojesti cele, jo lahko imate naslednji dan za malico.
LES MER: Oppskrift: Omelett i pose - den morsomste måten å lage en eller flere eggomelett samtidig
Ta recept je navdušil že milijone po svetu in tudi vi omlete v prihodnosti ne boste več želeli pripravljati drugače.
Recept – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
Sestavine – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
- 500 g krompirje
- 150 g mel
- 1 egg
- oliven olje
- 100 g rezin šunke
- 100 g topljivega sira (lahko je tudi dimljen)
- sol in poper (po okusu)
Postopek priprave krompirjeve omlete s šunko in sirom:
Krompir operemo, ga neolupljenega damo v večji lonec ter zalijemo s hladno vodo. Kuhan krompir odcedimo in toliko ohladimo, da ga lahko primemo v roko. Nato ga olupimo in damo skozi stiskalec. Primešamo jajce, moko, sol in poper. Pregnetemo, da dobimo gladko testo. Večjo ponev namastimo z olivnim oljem in vanjo položimo polovico mase, ki jo razporedimo po ponvi. Dodamo rezine šunke in sira (kombiniramo) in prekrijemo s preostankom krompirjeve mase. Omleta naj se na vsaki strani pri blagem ognju peče 15 do 20 minut. Pa dober tek!
Videorecept za krompirjevo omleto s šunko in sirom: