Kremostedesserter er ekstremt populære. I tillegg til å være deilige, er de også veldig enkle å tilberede. Dette er grunnen til at menn også kan prøve slike desserter. Denne gangen har vi laget en oppskrift på en enkel ostekake som vil ta deg en halvtime.
Denne lahek cheesecake nas ne bo udaril po žepu, niti nam ne bo vzel veliko časa. Recept je preprost, zanj pa bomo potrebovali pol ure.
LES MER: RECEPT: SLASTNE CHEESECAKE LUČKE Z JAGODAMI
Sestavine za lahek cheesecake:
- 500 gramov proteinskega kvarka
- 200 gramov kremnega sira
- 3 limone
- 80 gramov zdrobljenih keksov
- 50 gramov stopljenega masla
- 4 lističi želatine
Priprava lahkega cheesecaka:
Zdrobljene kekse pomešajte s stopljenim maslom. Premešajte, da dobite čvrsto maso. Zmes prestavite v pekač in oblikujte trdno podlago. Kremni sir pomešajte s kvarkom in dodajte nastrgano lupinico dveh limon. Lističe želatine namočite v hladni vodi, nato pa jih v limoninem soku (sok treh limon) raztopite na nizki temperaturi. K temu dodajte maso iz sira in kvarka. Dobro premešajte in kremo enakomerno razporedite prek podlage iz keksov. Pa dober tek!