Vannmelon kan også havne på grillen. Det er en interessant og langt fra vanlig måte å tilberede vannmelon på, men grillet vannmelon er langt fra bare for de som elsker uvanlige smaker, siden røyken og varmen komplementerer den perfekt.
Priznamo, lubenica na žaru je precej neobičajen način uživanja lubenice, toda tako kot lahko piknik popestrimo z jabolkom ali breskvijo na žaru, lahko nanj mirne duše položite tudi lubenico.
LES MER: Oppskrift: kremet vannmelon-is
In kako pripravimo lubenico na žaru? Sila enostavno. Ta sladko-kisla zeliščna jed je lahko predjed, prigrizek ali priloga.
Recept za lubenico na žaru:
Sestavine za lubenico na žaru:
- vannmelon
- oliven olje
- balsamicoeddik
- vejice bazilike
- løk
- salt
- pepper
- sir s plesnijo (npr. gorgonzola)
Postopek priprave lubenice na žaru:
Lubenico narežemo na koščke in namažemo z olivnim oljem. Postavimo na vroč žar in po cca 5 minutah obrnemo ter popečemo še drugo stran. Odstranimo z žara, posolimo in popopramo. Dodamo sir in baziliko, pokapamo z balzamičnim kisom in potresemo z drobno sesekljano čebulo. Pa dober tek!