Klar for noe nytt? Som sjokoladesyltetøy? Det høres ekstremt godt ut, så du bør sjekke ut denne oppskriften så fort som mulig.
Če radi sami pripravljate marmelado, morate ta recept nujno preizkusiti ob prvi priložnosti. Gre za marmelado iz breskev in bele čokolade. In kar je najboljše pri vsem tem, pripravi se jo zelo preprosto på bare 30 minutter.
Sestavine za marmelado iz breskev in bele čokolade:
- 1,5 kg breskev
- 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2 : 1
- 200 g sesekljane bele čokolade
Priprava marmelade iz breskev in bele čokolade:
Breskve najprej na hitro potopimo v vrelo vodo in nato v ledeno vodo, da lažje odstranimo kožico. Odstranimo koščice in breskve narežemo na majhne koščke. V loncu jih zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2 : 1 in zavremo. Med rahlim vrenjem mešamo 4 do 6 minut. Nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo, ali je marmelada dovolj gosta. Če se kapljica na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in v maso vmešamo belo čokolado. Drugače kuhamo še nekaj minut. Vlijemo v pripravljene kozarce in takoj dobro zapremo.
Ali veste?
Marmelada, pripravljena z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 1 : 1 ali 2 : 1, ima enoletni rok trajanja.