fbpx

Oppskrift: mascarponeterninger - en himmelsk dessert

Mascarpone kocke

Mascarponeterninger er en enkel dessert som ikke tar mye tid. Ferien nærmer seg og vil du prøve noe annerledes, er mascarponeterninger mer enn et godt forslag. Skynd deg og få ingrediensene nå, så kan du takke oss senere!

Maskarponejeve kocke so hitro narejena sladica, ki bo še hitreje izginila s pladnja. Priprava je sila preprosta in zanjo ne potrebuješ kuharskega znanja. Kaj še čakaš? Spodaj imaš vse, kar potrebuješ- zahtevane sestavine in postopek priprave. Pojesti pa jih boste, o tem smo prepričani, znali sami.

LES MER: Recept: domače čokoladice bounty, narejene v 10 minutah

Sestavine za maskarponejeve kocke

Za biskvit:

  • 5 egg
  • 5 ss mel
  • 5 skjeer sukker
  • 1–2 žlici kakava
  • drobec pecilnega praška (po želji)

Za čokoladno polivko:

  • 150 g spiselig sjokolade
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica mletega sladkorja (lahko tudi Nutelle)
  • 500 g maskarponeja
  • 10 žlic mleka

Priprava maskarponejevih kock

Pečico damo greti na 180 stopinj. Jajca in sladkor penasto umešamo ter dodamo moko in kakav. Večji pekač obložimo s papirjem za peko in vanj zlijemo maso. Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo 10 minut, oziroma dokler ni pečeno. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na pol. Sledi priprava čokoladne polivke, ki jo raztopimo nad soparo. Počakamo, da se ohladi, nato pa pol biskvita navlažimo z mlekom, ”prepleskamo” z 250 grami italijanskega sira maskarpone in polijemo s čokoladno polivko. Na biskvit položimo drugo polovico in postopek ponovimo. Pecivo lahko tudi poljubno okrasimo. Razrežemo in postrežemo. Pa dober tek!

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.