La oss sjekke ut oppskriften på den beste nyttårs eggedosis-punchen som varmer deg godt når det er kaldt ute.
Selv om dišečega punča na naših prazničnih stojnicah načeloma ne strežejo, to še ne pomeni, da si ne moremo tudi doma privoščiti toplega napitka, ki je v prazničnem času ena izmed najbolj priljubljenih pijač naših severnih sosedov. Naj zadiši po vznemerljivi harmoniji cimeta, vanilije in sveže naribanega muškatnega oreščka…
LES MER: Kuhano vino po receptu Jamieja Oliverja
Sestavine (za 8 porcij):
- 700 ml melk
- 240 ml søt krem
- 2 kanelstenger
- 1 strok vanilije (prerezan in izdolben)
- 1 žlička naribanega muškatnega oreščka
- 300 ml jajčnega likerja
- 3 ss rom
Prosess:
V posodi segrejemo mleko, cimetovi palčki, vanilijev strok, zrna in med. Mešamo do vretja, nato odstavimo. Odstranimo strok in palčki ter dodamo jajčni liker in rum. Stepemo smetano in jo dodamo mešanici. Novoletni punč iz jajčnega likerja prelijemo v praznične skodelice in okrasimo z muškatnim oreščkom.