Tiramisu je priljubljena sladica iz mascarpone sira in “baby piškotov” z zapeljivo aromo kave in konjaka, ki se ji ne more upreti nihče. Preizkusite recept za najboljši in enostaven domači tiramisu in pocrkljajte svoje najdražje.
Domačemu tiramisuju – priljubljeni italijanski kavni sladici iz piškotov in slastnega sira mascarpone – se enostavno ne more upreti nihče. Predstavljamo vam enostaven recept za najboljši tiramisu.
Recept za najboljši tiramisu:
Sestavine za najboljši tiramisu:
- 500 g mascarponeost
- 3 store egg
- 400 g “baby” piškotov
- 3 skjeer kaffe
- 6 žlic rjavega sladkorja
- 2 žlici ruma ali konjaka
- 1 vaniljesukker
- 3 žlice pravega kakava
LES MER: Den beste varme sjokoladen
Postopek za najboljši in enostaven tiramisu:
Najprej skuhamo grenko kavo in jo pustimo, da se ohladi. V dve skledi ločimo jajca. Beljake s plovico sladkorja stepemo v trd sneg, rumenjake pa s preostalo polovico sladkorja penasto umešamo. Rumenjakom dodamo sir mascarpone in rum ali konjak ter nežno premešamo. Ko dobimo enotno zmes, ji previdno dodamo še beljakov sneg.
Ohlajeno kavo zlijemo v večjo skledo in vanjo pomakamo “baby” piškote, ki jih prepojene polagamo v stekleno posodo za tiramisu. Lahko pa v posodo položimo suhe piškote in te nato prelijemo s kavo. Po želji. S kavo prepojenimi piškoti obloženo dno premažemo s kremo. Po tej ponovno položimo piškote in še enkrat premažemo s kremo. Postopek ponovimo še tretjič in zadnjo plast kreme potresemo s kakavom v prahu. Tiramisu za uro ali dve (najbolje pa kar čez noč) postavimo v hladilnik, narežemo na rezine in postrežemo.