Tradisjonelle mus, som brukes rundt fastetiden, lages vanligvis av hevet deig, noe som kan være tidkrevende fordi deigen må heve. Yoghurtmus tilberedes ved å blande alle ingrediensene i en bolle til en jevn deig, forme dem med en skje og deretter steke dem. Deilig og enkel!
Ob pustu se poleg krofov razveselimo tudi mišk! Tokrat smo pipravili recept za najboljše jogurtove miške, ki so odlična pustna sladica in v primerjavi s tradicionalnimi krofi tudi manj zamudna.
Ingredienser
- 200 gram mel
- 1 do 2 žlici sladkorja
- 1 gryte yoghurt
- 1 egg
- 1 vaniljesukker
- 1 liten skje rom eller konjakk
- 1 ts revet sitronskall
- ½ pose bakepulver
- salt
- olje til steking
- melis
- po želji čokolada
- po želji kokosovi kosmiči
Forberedelse
Vse sestavine damo v skledo in jih z električnim mešalnikom zmešamo v gladko testo, ki ga pustimo malce počivati. Medtem v večji posodi segrejemo olje in nato v vročem ocvremo miške, ki jih oblikujemo z žlico, ki jo poprej pomočimo v vrelo olje. Olje je dovolj vroče takrat, ko se ob vanj pomočeni kuhalnici pokažejo drobni mehurčki. Miške se med cvrenjem obračajo same, lahko pa jim pri tem tudi pomagamo. Ko se zlato rumeno zapečejo z obeh strani, jih previdno vzamemo iz olja, odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu. Še okusnejše bodo, če jih prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s kokosovimi kosmiči.