Pannekaker er i utgangspunktet laget av melk, egg, mel og salt. Men hvorfor holde seg til en grunnleggende oppskrift når pannekaker tillater så mye kreativ frihet. Mandarinsesongen nærmer seg, og derfor syntes vi det passet å presentere en oppskrift på pannekaker med mandariner. Og siden det er Martins tid, har vi tilsatt litt vin til dem.
Pannekaker zaradi preprostosti priprave in okusnosti radi pripravljajo tudi manj vešči kuharji. Tudi če se lotite recepta za palačinke z mandarinami, vam ne bodo delale veliko več preglavic kot lupljenje mandarin.
LES MER: Oppskrift: luftige pannekaker laget av kun én ingrediens
Utnytte sezono mandarin in jih v hladnih jesenskih in zimskih dneh ‘pretopite’ tudi v palačinke. Obljubljamo, da vam ne bo žal, da ste preizkusili ta recept. Smo omenili, da imajo te palačinke tudi dodatek vina in ruma? Kaj še čakate? Zavežite si predpasnik in akcija!
Recept – alkoholne palačinke z mandarinami:
Sestavine – alkoholne palačinke z mandarinami:
- 6 mandarin (brez pešk)
- 100 ml sladkega vina
- melis
- 1 kanec ruma ali likerja
- 1 ščepec cimeta
- 1 žlica masla za peko
- meta (za garniranje)
Masa za palačinke:
- 2 egg
- 250 ml melk
- 100 g mel
- 1 žlica masla ali olje
- 1 klype salt
Postopek priprave alkoholnih palačink z mandarinami:
Najprej se lotimo mase za palačinke. Ubijemo jajca in jim dodamo mleko, stopljeno maslo, moko in ščepec soli. Zmešamo, da nastane redko testo, ki ga pustimo nekaj časa počivati. V vmesnem času olupimo mandarine in odstranimo kožico. V loncu raztopimo maslo, dodamo koščke mandarine in premešamo. Dolijemo vino in aromatiziramo s cimetom in sladkorjem v prahu. Pokrijemo in pustimo kuhati nekaj minut. Vzamemo z vročine in dodamo še rum. Maso za palačinke ponovno premešamo in po potrebi dodamo nekaj mleka. V ponvi segrejemo malce olja in s krožnimi gibi vlijemo tanko plast mase. V kratkem obrnemo in palačinka je gotova. Po želji lahko pred postrežbo palačinko okrasimo z naribano čokolado in posujemo s pinjolami. Odlično se k njim poda vaniljev sladoled.