Polenta-frites er et alternativ til denne klassiske potetsnacksen og et bevis på at sunne versjoner av usunne retter ikke nødvendigvis er mindre smakfulle. Polenta-pinner er like gode som stekte poteter, med en sprø skorpe og et mykt senter. De er ikke stekt, men bakt, og kan dyppes i ketchup akkurat som pommes frites.
Pomfrit ni slovenska jed, polenta pač. Združite priljubljeni en godbit in tradicionalno slovensko jed s tem, ko pripravite pomfrit iz polente. Gre za zdravo različico ocvrtega krompirčka, ki jo bodo vzljubili tudi najmlajši, ki sicer prisegajo na pomfrit.
LES MER: Recept: Snickers z alkoholom
Pomfrit iz polente je v kombinaciji s panceto hrana za bogove, zato ta slastni prigrizek preprosto morate preizkusiti. Samega po sebi ali z dodatki.
Recept za pomfrit iz polente s panceto:
Sestavine za pomfrit iz polente s panceto:
- instant polenta
- salt
- pepper
- parmesan
- pancetta
- squash
- asparges
- Cherry tomat
- sezam (po želji)
- oliven olje
- kečap (za pomakanje, lahko tudi paradižnikova omaka ali katera druga pomaka)
Postopek priprave pomfrita iz polente s panceto:
Najprej v slani vodi skuhamo polento (razmerje zdrob : voda 1:3). Kuhano polento popopramo in vmešamo parmezan. Vse skupaj prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in poravnamo. Postavimo v hladilnik za cca eno uro, da se shladi in strdi. Če želimo zgolj polentin pomfrit, ohlajeno polento nato le še narežemo na paličice in jih za konec za hrustljavost na oljčnem olju popečemo z vseh štirih strani ter potresemo s sezamom. Če je krompirček iz polente kot priloga panceti, tedaj, ko je polenta v hladilniku, narežemo panceto, šparglje, bučke in češnjevce ter jih popečemo. Pa dober tek!