fbpx

Oppskrift: Ostemasseboller med plommer - Gorenje & kokken Bine Volčič

Denne gangen presenterer vi sammen med Gorenje en ny kombinert dampovn, som absolutt er den største anskaffelsen i den nye generasjonen av innebygde kjøkkenapparater fra Gorenje. På grunn av handlingssystemet beholder rettene tilberedt i den riktig struktur, samt beholder de fleste vitaminer og mineraler. Det avanserte MultiSteam 360° luftsirkulasjonssystemet fordeler dampen jevnt og sikrer matens mørhet og mykhet. Under den mesterlige hånden til kokken Binet Volčič skal vi denne gangen tilberede ostemasseboller med plommer, men vi skal selvfølgelig ikke glemme at det er trekning av premie som kan vinne oss et en-måneders online matlagingskurs på portalen til kokken Binet Volčič .

Gorenje tokrat predstavlja kombinirano parno pečico, ki je največja pridobitev v sklopu nove generacije vgradnih kuhinjskih aparatov Gorenje. Zaradi sistema delovanja, ki deluje na osnovi čiste pare in izpopolnjenje tehnologije vpihovanja, v njej pripravljene jedi obdržijo pravo strukturo, zadržijo večino svojih vitaminov in mineralov, njihov okus pa je zato intenzivnejši in polnejši. V pari kuhana riba, jajca ali nežna piščančja prsa z rižem in zelenjavo tako dobijo nove dimenzije okusa, medtem pa kombinacija kuhanja v pari in pečenja na vročem zraku poskrbi za hrustljave hlebce kruha, krhke piškote nebeškega okusa ali pa karamelizirano čebulo in korenje, ki bodo še posebej razvajali naše brbončice.

Kuharski mojster Bine Volčič
Kuharski mojster Bine Volčič

Kaj je MultiSteam 360° ?

Parne pečice Gorenje uporabljajo napreden sistem kroženja zraka znan že iz funkcije MultiFlow 360°. Ko para skozi mnoge odprtinice vstopi v prostor pečenja, jo poseben ventilator enakomerno razporedi, jedi pa so tako še posebej nežne in mehke. Ena posoda vode zadošča za celoten proces kuhanja brez prekinitve − to pomeni prihranek časa in energije, pa tudi rezultati kuhanja so resnično boljši.

Nova kombinirana parna pečica Gorenje in funkcija MultiSteam 360°
Nova kombinirana parna pečica Gorenje in funkcija MultiSteam 360°

LES MER: Oppskrift: Stekt rødbeter med timian og geitost - Gorenje & kokken Bine Volčič

S kombinirano parno pečico bomo tokrat pripravili skutne cmoke s slivami, pomagala pa nam bo mojstrska roka chefa Bineta Volčiča.

Ingredienser (til 4 personer):

  • 300 g skute
  • 60 g smeltet smør
  • salt
  • 2 egg
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 100 g bele moke
  • 12– 16 sliv
  • beli sladkor

Til dressingen:

  • sladkor (po želji)
  • piment (po želji)
  • 3 ss smør
  • 2 žlici drobtin

Skuto pretlačimo in gladko razmešamo s stopljenim maslom. Primešamo zdrob, jajci in toliko moke, da dobimo gladko testo, ki se ne lepi na roke. Pognetemo in pokrijemo s folijo ter pustimo počivati vsaj pol ure v hladilniku. Nato na pomokani površini oblikujemo testo v debelo klobaso, jo narežemo na in vsako sploščimo med pomokanimi dlanmi. V sploščeno testo zavijemo cele slive skupaj s peško, da sok slive ostane v sadežu. Na peško pa moramo biti pozorni, ko cmok jemo. Robove testa okoli slive dobro stisnemo in oblikujemo cmoke. Položimo jih v pekač z luknjicami enega zraven drugega in kuhamo v predogreti parni pečici na 100 stopinj okoli 15 minut.
Za serviranje v ponvi stopimo maslo, dodamo drobtine in jih prepražimo, da dobijo zlatorumeno barvo. Drobtine potresemo po cmokih. Po želji jih lahko še sladkamo in dodamo mleti piment.

Odlični skutni cmoki s slivami
Odlični skutni cmoki s slivami

Ne pozabimo! Do 31. julija poteka premiespill, hvor vi med riktig svar vil kunne få et en-måneders online matlagingskurs på portalen til kokken Binet Volčič.

Mer informasjon

Več informacij o kombinirani parni pečici Gorenje in sistemu MultiSteam 360°:
gorenje.si 

Mer informasjon om Bine Volčič:
binevolcic.si 

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.