fbpx

Oppskrift: Deilig tapiokapudding

Puding iz tapioke

Tapiokapudding er en utmerket glutenfri dessert som er behagelig avkjølt selv om sommeren. Sjekk ut oppskriften på en deilig tapioka- og kokosmelkpudding og la deg overbevise.

Tapioka je lahko prebavljivo živilo tropskih krajev, ki ga pridobijo tako, da škrobaste koreninske gomolje manioka zmeljejo ali naribajo in izperejo iz njih škrob, ki ga nato prekuhajo. Iz tapioke lahko spečemo kruh, naredimo makarone, zgostimo juho in pripravimo okusen puding, ki ne vsebuje glutena.

Recept za slasten puding iz tapioke

Sestavin za puding iz tapioke:

  • 4 velike žlice tapiokinih kroglic
  • 300 ml vode
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žlička agavinega sirupa
  • sveže sadje po izbiri

Priprava pudnga iz tapioke:
V posodo za kuhanje vlijemo vodo in vanjo namočimo tapioka kroglice. Kuhamo na zmernem ognju, dokler kroglice ne popijejo vse vode. Dodamo kokosovo mleko in esenco vanilije ter kuhamo še približno 20 minut. Puding med kuhanjem z metlico ves čas mešamo. Pudingu dodamo agavin sirup in ga prelijemo v skodelice. Skodelice postavimo v hladilnik in ohlajen puding postrežemo. Lahko ga okrasimo s svežim sadjem, sladoledom, smetano in posujemo s kokosovo moko, mandlji ali katerimi drugimi oreščki. Dober tek!

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.