Vårruller forbindes vanligvis med kinesisk mat og et besøk på en kinesisk restaurant, men vårruller vil raskt bli stjernen på hjemmemenyen din, spesielt om våren. De har ikke et slikt navn for ingenting. Og siden den meteorologiske våren er her, er det på tide å prøve denne oppskriften og lage kinesiske vårruller.
Spomladanski zavitki so slastni zalogajčki, klasika kitajske kuhinje, ki jih boste, potem ko boste preizkusili ta recept, redno uvrščali na svoj jedilnik. Zavitke lahko pripravimo s katerokoli zelenjavo, z mesom ali brez njega in pri tem vključimo številne dodatke. Za spomladanske zavitke zato velja, da jih je toliko, kolikor je okusov oz. sestavin pri roki.
LES MER: Oppskrift: lasagne med pannekaker
Zunaj že diši po pomladi, zato je skrajni čas, da po njej počasi zadiši tudi v kuhinji. In kaj je boljšega kot pomlad pozdraviti s spomladanskimi zavitki po kitajsko, ki jih lahko postrežemo kot predjed, glavno jed ali jed k solati?
Recept za spomladanske zavitke:
Sestavine za spomladanske zavitke po kitajsko:
Ingredienser til deigen:
- listnato testo (namesto tega lahko pripravimo tudi tanke palačinke, ki pa jih spečemo samo na eni strani)
Ingredienser til fyllet:
- 12 dag sojinih kalčkov
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- malo zelja (priporočamo kitajsko zelje)
- malo sveže zelene
- 2 majhna pora
- 2 ss soyasaus
- 25 dag zmlete svinjine
- 2 ss olje
- sol in poper (po okusu)
Postopek priprave spomladanskih zavitkov po kitajsko:
Vso našteto zelenjavo narežemo na trakce. Nato na olju prepražimo mleto meso, dodamo narezano zelenjavo in podušimo. Po potrebi dodamo nekaj vode. Dodamo še sojino omako, sol in poper, in ko je meso pečeno in zelenjava omehčana, zadevo ohladimo. V testo, razrezano na 10-centimetrske kvadrate (vzamemo po 2 lista skupaj, da se še držita), oz. na nepečeno stran palačinke damo žličko ali dve nadeva in zložimo v obliki kuverte; robove zalepimo z beljakom, da se med peko testo ne odpre (ob robovih naj ostane vsaj 2 cm praznega testa). Olje v ponvi segrejemo na 190 stopinj Celzija in spomladanske zavitke cvremo do zlato rumene barve. Preden jih postrežemo v družbi sojine make, jih položimo na papirnate prtičke, da ti popivnajo odvečno maščobo. Pa dober tek!